Υλικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό φλιτζάνι άγλυκο κακάο
λίγο αλάτι
μισό φλιτζάνι μαλακό ανάλατο βούτυρο
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¾ φλιτζάνι τρούφα σε διάφορα χρώματα
μικρά αγαπημένα σας σοκολατάκια τύπου mars
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Περάστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- Με ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε για άλλα 2 λεπτά. Ρίξτε τον κρόκο, το γάλα, τη βανίλια και χτυπήστε για 1 λεπτό.
- Ρίξτε τα ξηρά υλικά στα υγρά για να γίνουν όλα ένα μείγμα.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε τις τρούφες, κάντε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και ρίξτε τα μέσα. Μετά βάλτε τα στο ταψί. Ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάλτε τα και όταν κρυώσουν, τοποθετήστε στην κορυφή τα αγαπημένα σας μικρά γλυκάκια