Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι
2 μεσαία καρότα
3 στικ σέλερι
4 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 φλιτζάνια φακές
6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
85 γραμμάρια πολτός ντομάτας
Εκτέλεση:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι. Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, ρίξτε το λάδι. Προσθέστε τα λαχανικά και το κύμινο. Ανακατέψτε αραιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τις ωμές φακές και το ζωμό. Αφήστε να βράσουν και χαμηλώστε πολύ το μάτι. Καλύψτε και αφήστε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Προσθέστε το αλατοπίπερο και τον πολτό ντομάτας και ανακατέψτε καλά.