Εξαφανίζει μαύρους κύκλους, δυσχρωμίες, σπυράκια, κοκκινίλες, δίνει λάμψη και κάνει την όψη μας πιο ξεκούραστη.  Επίσης είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να διορθώσουμε τα χαρακτηριστικά μας, όπως το σχήμα των φρυδιών ή το περίγραμμα των χειλιών. Μιλάμε φυσικά για το κονσίλερ, ένα αγαπημένο προϊόν των επαγγελματιών make up artists, το οποίο δε λείπει κι από το δικό μας νεσεσέρ.

Ωστόσο, όπως όλα τα καλλυντικά έχει και αυτό τους κανόνες του, διαφορετικά το αποτέλεσμα του δεν είναι τόσο κολακευτικό. Ας δούμε τι πρέπει να προσέξουμε, τι να υιοθετήσουμε και τι να αποφύγουμε.

Διαβάστε επίσης: Άρωμα: Γιατί δεν διαρκεί;

#1

Χρησιμοποιούμε μόνο όση ποσότητα χρειάζεται, στα σημεία που χρειάζεται.

#2

Προετοιμάζουμε την περιοχή των ματιών με ένα primer ή ένα απλό ενυδατικό προϊόν. Αν το δέρμα δεν είναι σωστά ενυδατωμένο, το κονσίλερ δεν γλιστράει πάνω στο δέρμα και δεν μπορεί να απλωθεί ομοιόμορφα.

#3

Για να σβήσουμε τους μαύρους κύκλους δεν εφαρμόζουμε το κονσίλερ κάτω από τα  βλέφαρα αλλά στο κόκκαλο γύρω από τις κόγχες.

#4

Για να δώσουμε λάμψη και να κάνουμε πιο φωτεινό το βλέμμα μας, απλώνουμε ελάχιστη ποσότητα κονσίλερ – highlighter στην εσωτερική γωνία των ματιών.

#5

Προσέχουμε ώστε η απόχρωση του κονσίλερ να είναι πάντα κοντά στη βάση μας.  Ετσι θα καλύψουμε σωστά τις ατέλειες  και θα φαίνεται φυσικό το αποτέλεσμα. Για να εξισορροπήσουμε κοκκινίλες ή έντονους μαύρους κύκλους, προτιμάμε το διορθωτικό κονσίλερ ή αλλιώς color corrector.

 

Η χρωματική παλέτα των color correctors εκτός του κονσίλερ

-Χρησιμοποιούμε το πράσινο για να καμουφλάρουμε τις κοκκινίλες.

-Το κίτρινο για τις δυσχρωμίες, τις πανάδες και τους μαύρους κύκλους που έχουν μοβ χροιά.

-Επιλέγουμε τη ροδακινί ή πορτοκαλί απόχρωση color corrector για τους μαύρους κύκλους με μπλε τόνο.

-Τέλος, η μοβ απόχρωση εξουδετερώνει τον θαμπό τόνο και δίνει λάμψη.