Υλικά
- 3 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- 2 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο
- 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κράνμπερι ή σταφίδες
- 2 κ.σ. ινδοκάρυδο
- 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. τρίμμα σοκολάτας
- 1 κ.σ. μέλι
- ¼ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τον κολοκυθόσπορο, το λιναρόσπορο και το ινδοκάρυδο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σύκα και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το τρίμμα σοκολάτας, την κανέλα και το μέλι και δουλεύουμε το μείγμα με κουτάλι να ομογενοποιηθεί.
- Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς και τα κυλάμε πάνω σε ψιλοκομμένα καρύδια, κράνμπερι, ινδοκάρυδο ή ό,τι άλλο υλικό μάς αρέσει.
Food styling/Prop styling & Συνταγή Αργυρώ Παπουτσάκη, Φωτογραφία Ελεάννα Εξαρχάκου από το περιοδικο «Ελληνική Κουζίνα».