Παγκοσμίου φήμης makeup artists όπως οι Patrick Ta και Pat McGrath χρησιμοποιούν στο μακιγιάζ ολοένα και περισσότερα προϊόντα εμπνευσμένα από το ηλιοβασίλεμα και τις θερμές αποχρώσεις τους, για να αποτυπώσουν χρωματικά στο πρόσωπο αυτήν τη «χρυσή ώρα».

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κι εσείς το hot beauty trend, το Golden Hour Glam, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα τα βήματα που ακολουθούν οι διάσημοι makeup artists.

Διαβάστε επίσης: Jelly lips: Το πιο «ζουμερό» μακιγιάζ χειλιών για το καλοκαίρι

Τι είναι το “golden hour glam” μακιγιάζ

Όπως ακριβώς υποδηλώνει το όνομά του, το “golden hour glam” είναι το μακιγιάζ που θυμίζει τις όμορφες χρυσές αποχρώσεις που βλέπουμε κατά τη δύση του ήλιου. Ο makeup artist Patrick Ta, ο οποίος επινόησε αυτόν τον όρο, έχει δημιουργήσει αυτό το look για διάσημες πελάτισσές του, όπως οι Karol G, Alix Earle και Ayra Starr.

«Το golden hour ρουζ που χρησιμοποιώ σε αυτό το μακιγιάζ είναι συνήθως σε μια ροδακινί, χρυσή απόχρωση, για να δώσει στο δέρμα αυτό το χρυσαφένιο αποτέλεσμα του «μόλις επέστρεψα από τις διακοπές» αποκαλύπτει ο ίδιος. «Είναι ιδανικό για όσες θέλουν να πετύχουν μια πιο ηλιόλουστη εμφάνιση χάρη στον ζεστό ροδακινί τόνο του ρουζ, που χαρίζει μια φυσική ζεστασιά στα μάγουλα» προσθέτει.

Επίσης, η makeup artist Pat McGrath, η οποία πρόσφατα πρόσθεσε νέες αποχρώσεις εμπνευσμένες από το ηλιοβασίλεμα στη συλλογή της Divine Cream Blush: Legendary Glow Color Balm, συμφωνεί, προσθέτοντας ότι το “golden hour glam” μακιγιάζ φαίνεται εντυπωσιακό σε όλες τις γυναίκες.

«Αιχμαλωτίζει στο πρόσωπο αυτό το λαμπερό χρώμα της ζεστασιάς που σου δίνει η δύση του ήλιου. Αυτή η μαγευτική λάμψη φαίνεται θεσπέσια σε κάθε τόνο δέρματος. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείτε απαλές αποχρώσεις που γίνονται ένα με την επιδερμίδα» εξηγεί η ίδια.

2 makeup artists, 2 τρόποι για να το πετύχετε

Τόσο ο Patrick Ta όσο και η Pat McGrath συνιστούν κρεμώδεις φόρμουλες για αυτό το μακιγιάζ, οι οποίες φοριούνται εύκολα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τι προτείνει ο Patrick Ta για το “golden hour glam” look:

  • Ξεκινήστε εφαρμόζοντας concealer κάτω από τα μάτια, όπου θέλουμε να βρίσκεται όλη η φωτεινότητα και κάντε baking με μια setting powder. Σύμφωνα με τον Patrick Ta, πριν απομακρύνετε την πούδρα από τα μάτια με το πινέλο, απλώστε πρώτα ένα πουδρένιο ροδακινί ρουζ στα μήλα του προσώπου σας, και στη συνέχεια βάλτε λίγο από αυτό στο πινέλο της πούδρας, για να αφαιρέσετε τη setting powder που εφαρμόσατε κάτω από τα μάτια για να «ψήσετε» το concealer -θα σας χαρίσει μια ομοιομορφία στο μακιγιάζ.
  • Έπειτα, πάρτε ένα κρεμώδες ρουζ στην ίδια ροδακινί απόχρωση κι εφαρμόστε το πάνω από το ρουζ σε μορφή πούδρας, για να αναμειχθούν όλα μαζί. Αυτό το tip θα «κλειδώσει» το μακιγιάζ και θα το βοηθήσει ώστε να μη «λιώσει» σε υψηλές θερμοκρασίες.

Από την άλλη, η Pat McGrath προτείνει να χρησιμοποιήσετε μόνο τα δάχτυλά σας και να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • Προετοιμάστε τη βάση του προσώπου σας εφαρμόζοντας πρώτα ένα primer και μετά το foundation.
  • Στη συνέχεια, χαμογελάστε κι εφαρμόστε με τα δάχτυλά σας ένα κρεμώδες ρουζ σε ροδακινί τόνο στα μήλα του προσώπου σας, κάνοντας πολύ καλό blending πηγαίνοντας το ρουζ προς τα έξω για ένα ομοιόμορφο και λαμπερό αποτέλεσμα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: