Δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό από ένα γαλλικό μανικιούρ. Το συγκεκριμένο στιλ νυχιών δημιουργήθηκε το 1975 από τον Jeff Pink, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Orly, ο οποίος ήθελε να βρει ένα καθημερινό μανικιούρ για τις ηθοποιούς που θα ταίριαζε με κάθε outfit. Φτάνοντας στο 2024, το γαλλικό μανικιούρ έχει εξελιχθεί -για παράδειγμα, το “muted” γαλλικό ήταν δημοφιλές πέρυσι, ενώ είδαμε το “deep french manicure” σε πολλές εμφανίσεις των celebrities στο κόκκινο χαλί φέτος την άνοιξη, για να καταλήξουμε τελικά στο “fancy” γαλλικό μανικιούρ, ένα πιο μαξιμαλιστικό στιλ γαλλικού με chrome φινίρισμα και στρας ή glitter, που του δίνουν εντυπωσιακή λάμψη.

Διαβάστε επίσης: Επιδερμίδα: 3 συνήθειες που επιταχύνουν τη γήρανση & πώς θα τις αλλάξετε

Η τάση

Το fancy γαλλικό μανικιούρ συνδυάζει τον μινιμαλισμό και την κομψότητα του κλασικού στιλ με μια νότα διασκέδασης που πετυχαίνει το glitter, τα στρας και το chrome φινίρισμα που έχει πάνω του. Η celebrity nail artist, Lisa Peña Wong, που επιμελείται συχνά τα νύχια της Taylor Swift, είχε αποκαλύψει ότι ενώ αναμένει να δει μαξιμαλιστικές τάσεις φέτος στα νύχια, πιθανότατα θα έχουν μια πιο ήπια προσέγγιση (μια νότα λάμψης ή chrome, γυαλιστερό φινίρισμα). «Το glazed εφέ θα είναι παντού φέτος. Μου αρέσει να το βλέπω σαν topper πάνω από ένα μονόχρωμο βερνίκι ή στο γαλλικό, δημιουργώντας έτσι ένα απόλυτα fancy αποτέλεσμα» εξηγεί η ίδια.

Επιπλέον, το fancy γαλλικό έχει λάβει την αγάπη και την αποδοχή πολλών celebrities. Η Sydney Sweeney λατρεύει να προσθέτει διασκεδαστικές λεπτομέρειες στα νύχια της, όπως τρισδιάστατα λουλούδια και κόκκινα πετράδια στα κλασικά γαλλικά μανικιούρ της, ενώ επέλεξε ένα λαμπερό γαλλικό mani στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού φέτος. Η Chloë Bailey είναι, επίσης, μεγάλη θαυμάστρια του γαλλικού μανικιούρ με πετράδια, με την ίδια να εμφανίζεται με ένα φανταχτερό γαλλικό με ασημί βερνίκι στις άκρες των νυχιών και κρυστάλλους στο φετινό Coachella.

Your “fancy” inspo

Δεδομένου ότι το fancy γαλλικό αφήνει χώρο για δημιουργικότητα, όλα τα σχήματα και τα μεγέθη νυχιών μπορούν να δοκιμάσουν την πολυσυζητημένη τάση. Ωστόσο, τα μακρύτερα και μεσαίου μεγέθους νύχια θα έχουν περισσότερο χώρο για αντικείμενα που μπορούν να κολληθούν πάνω τους, όπως faux πολύτιμοι λίθοι και στρας.

Όσο για το πιο σημαντικό βήμα στη δημιουργία αυτού του γαλλικού; Η επιλογή του στιλ που θα κάνετε. Μπορείτε είτε να ζητήσετε από τη μανικιουρίστ σας να προσθέσει chrome σκόνη πάνω από τη γραμμή του γαλλικού -η γραμμή μπορεί να είναι σε όποιο χρώμα θέλετε- κάνοντάς το έτσι απόλυτα λαμπερό είτε να αντικαταστήσετε τη λευκή γραμμή με ένα ασημί χρώμα. Επίσης, μπορείτε να παραμείνετε πιστοί στη λευκή γραμμή του γαλλικού και να προσθέσετε στο υπόλοιπο νύχι μερικά αυτοκόλλητα στρας ή glitter για να πετύχετε ένα άκρως αστραφτερό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η ομορφιά της τάσης -οι επιλογές είναι σχεδόν ατελείωτες!