Τα curtain bangs για πολλά χρόνια αποτελούσαν ένα αμφιλεγόμενο κούρεμα, αλλά όταν βλέπουμε πόσο υπέροχα δείχνουν σε ολοένα και περισσότερες celebrities που τα επιλέγουν, έχουμε πειστεί ότι ταιριάζουν σε όλες και αναβαθμίζουν κάθε look.

Κομψά και φρέσκα, τα curtain bangs θα φέρουν έναν ρετρό αέρα στις εμφανίσεις σας, ενώ το styling είναι πια πανεύκολο. Είτε πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι είτε εργαλείο ισιώματος μαλλιών, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι απλά εκπληκτικό.

Διαβάστε επίσης: Lip Bloss: Το προϊόν μακιγιάζ που θα σας χαρίσει χείλη για φίλημα!

Τι είναι τα curtain bangs

Τα curtain bangs είναι ουσιαστικά αφέλειες που φτάνουν περίπου μέχρι τα φρύδια και πλαισιώνουν το πρόσωπο σαν κουρτίνες -εξού και το όνομά τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τη celebrity hairstylist, Laura Polko, μπορούν να φτάσουν κάποιες φορές και λίγο πιο κάτω, σχεδόν μέχρι τη μέση των μάγουλων.

«Συνήθως η χωρίστρα τους είναι στη μέση και ανοίγουν δεξιά και αριστερά στο μέτωπο. Και το καλύτερο μέρος; Ταιριάζουν σε κάθε τύπο μαλλιών και σχήμα προσώπου», αποκαλύπτει η ίδια.

Styling tips

Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι styling που μπορείτε να ακολουθήσετε για τα curtain bangs, γι’ αυτό επιλέξτε όποιον σας βολεύει περισσότερο:

Με πιστολάκι

  • Πριν χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι, εφαρμόστε στα μαλλιά σας ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν.
  • Στεγνώστε τα μαλλιά κανονικά και μετά ψεκάστε πάλι τα curtain bangs με θερμοπροστατευτικό προϊόν.
  • Στη συνέχεια, χωρίστε τα curtain bangs σας σε δύο τμήματα, κάνοντας τη χωρίστρα στη μέση.
  • Ξεκινώντας από τη μία πλευρά των curtain bangs σας, τυλίξτε περίπου μισό εκατοστό της -αρχίζοντας από τη μέση της- γύρω από μια στρογγυλή βούρτσα (η βούρτσα να είναι πάνω από το μαλλί για να δημιουργηθεί η καμπύλη που θέλουμε προς τα έξω).
  • Με το άλλο χέρι πάρτε το πιστολάκι, τοποθετήστε τη φυσούνα κάτω από την τυλιγμένη τούφα μαλλιών και στεγνώστε τη κατεβάζοντας τη βούρτσα προς τα κάτω και προς τα έξω για να πετύχετε αυτήν την χαρακτηριστική κίνηση προς τα έξω που έχουν τα curtain bangs.
  • Κάντε το ίδιο και στην άλλη πλευρά των curtain bangs και στο τέλος, ψεκάστε με λακ για να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα.

Top tip: Εάν τα curtain bangs σας δυσκολεύονται να σταθούν προς τα έξω, πιάστε την κάθε πλευρά με ένα hair clip και αφαιρέστε τα πριν φύγετε από το σπίτι.

Με εργαλείο ισιώματος μαλλιών

  • Ξεκινήστε με εντελώς στεγνά μαλλιά. Σύμφωνα με τη Laura Polko, ρυθμίστε το εργαλείο ισιώματος μαλλιών, ώστε να είναι στη χαμηλότερη θερμοκρασία, για να μη δημιουργηθούν σημάδια από τις πλάκες.
  • Χωρίστε πάλι τα curtain bangs σε δύο τμήματα και κάντε τη χωρίστρα στη μέση.
  • Πιάστε τη μία πλευρά των curtain bangs με το εργαλείο ισιώματος ξεκινώντας περίπου από τη μέση της και σύρετέ το αργά προς τα κάτω και προς τα έξω. Επαναλάβετε το ίδιο και στην άλλη πλευρά.
  • Ολοκληρώστε ψεκάζοντας λακ και τα curtain bangs σας είναι έτοιμα, σαν να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο.