Φινάλε για το 2017/18 με διπλή προβολή για παιδιά & εφήβους από 10+  και όλη την οικογένεια, συζήτηση και δράση.
–  The Lagoon, του Aaron Schock, 44′, 2016, Η.Π.Α., Μεξικό
&
–  New, του EefJe Blankevoort, Ολλανδία, 20′, 2014
Κυριακή 22 Απριλίου, 12:00 Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα
Σάββατο 28 Απριλίου, 12:00 Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη
             
Τι σημαίνει «δυτικός πολιτισμός» μέσα από τα μάτια των παιδιών; Η τελευταία προβολή για το φετινό KinderDocs μας καλεί να το ξανα- ανακαλύψουμε και να το συζητήσουμε μέσα από δύο αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές παιδιά.
  • Στην ταινία The Lagoon θα ζήσουμε μαζί με τον 13χρονο Γιούκ για 18 μήνες στα τροπικά δάση του Μεξικού. Ο Γιουκ, από τη φυλή των Μάγια ξέρει να επιβιώνει και να βρίσκει την τροφή του μέσα στην ζούγκλα και μαθαίνει και τον μικρότερο αδελφό του Χοσέ, να εξερευνά και να ψαρεύει στη λίμνη. Όταν όμως αναγκάζεται να πάει σχολείο τα πράγματα αλλάζουν δραματικά γιατί είναι «πάτος» και στα ισπανικά αλλά και στα μαθηματικά. Ενώ οι δυσκολίες της οικογένειας μεγαλώνουν η μόνη ελπίδα που μένει είναι να εγκαταλείψει το χωριό, το δάσος και τον αγαπημένο του αδερφό για να αναζητήσει καλύτερο μέλλον στην πόλη.
  • Αντίστοιχα ο 8χρονος Τανάνς, στην ταινία New, που μεγαλώνει σε στρατόπεδο προσφύγων φύγει πρόσφυγας από το Κονγκό μέσω ενός προγράμματος του OHE  και για πρώτη φορά έρχεται στην Ευρώπη. Μέσα από τα μάτια του ανακαλύπτουμε και εμείς εκ νέου όλα αυτά που ξέρουμε και ούτε καν βλέπουμε. Πώς είναι να ακουμπάς σε ένα στρώμα και να κοιμάσαι με μαξιλάρι, πώς σου φαίνεται το αποσκληρυντικό των ρούχων όταν το βλέπεις για πρώτη φορά στην ζωή σου πάνω σε ένα πλυντήριο; Πώς κάνεις καινούργιους φίλους όταν δεν μιλάς καν την ίδια γλώσσα; Δύο ταινίες για τη διαφορετικότητα, τις αλλαγές τον δυτικό πολιτισμό την μάθηση και το σχολείο.
Με ελληνικούς υπότιτλους
Δείτε εδώ το τρέιλερ του New

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της Unesco
–  Μετά την προβολή στο Μουσείο Μπενάκη θα ακολουθήσει ως τις 14.00 συζήτηση με καλεσμένο τον ταξιδευτή φωτογράφο Αλέξανδρο Τσούτη (www.tripinpictures.com) και δράση από τη δημιουργική ομάδα Imaginaryrooms αυθόρμητη Ζωγραφική-Doodling σχεδιασμένη με αφορμή τις 2 ταινίες.
–  Μετά την προβολή στη Θεσσαλονίκη θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένη την Λια Χακιάμη M.A. Κλινικής Ψυχολογίας και μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Ψυχολόγων.
Πληροφορίες/Κρατήσεις:
Αθήνα: Για να φέρετε το σχολείο σας ή να κάνετε ομαδική κράτηση στο KinderDocs παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Μουσείο Μπενάκη, τηλ.: 210 3671067-9 (Δευτέρα-Πέμπτη 10.00-14.00). Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, Πέμπτη & Κυριακή 10:00-18:00, Παρασκευή & Σάββατο 10:00-22:00. Θεσσαλονίκη: Επικοινωνήστε με το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων του Μακεδονικού Μουσείου Συìγχρονης Τεìχνης, τηλ.: 2310 240002 (Πέμπτη-Σάββατο 9.00-17.00, Κυριακή 11.00-15.00)
Για να διοργανώσετε το δικό σας KinderDocs σε άλλη πόλη της Ελλάδος επικοινωνήστε στο: info@kinderdocs.com