Celebrities, μοντέλα και καλλίγραμμες μέλλουσες μαμάδες φωτογραφίζονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, επιδεικνύοντας τις τέλειες αναλογίες τους… αν εξαιρέσει κανείς τη φουσκωμένη τους κοιλίτσα και αναρτούν τις φωτογραφίες τους στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram.
Αλήθεια, τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την νέα τάση;  Πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει;
Αυτό που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι ενώ γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ρεαλιστικές, ότι έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία,  υπάρχουν γυναίκες που όχι μόνο τις πιστεύουν, τις θεωρούν και πρότυπα και προσπαθούν να τις ακολουθήσουν.
Κι αν το καλοσκεφτεί κανείς αυτό, ενέχει μία θλίψη.  Θλίψη, γιατί η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια ιδιαίτερη φάση στην ζωή κάθε γυναίκας που θα έπρεπε να την ενδιαφέρει η δική της υγεία και του μωρού της, η «επαφή» που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους και όχι οι αυστηρές διατροφικές επιλογές για να μοιάσει στα «πρότυπα» του Instargram.
Αρκετές γυναίκες έχουν παραδεχτεί ότι υπέφεραν από ανορεξία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, ακριβώς για να μοιάσουν σ’ αυτά τα πρότυπα… Και δεν είναι λίγες. Σύμφωνα με τις στατιστικές ένα 7% των εγκύων πάσχουν από κάποια διατροφική διαταραχή κατά τη διάρκεια της κύησης, ενώ πλέον οι γυναικολόγοι  έχουν φτάσει σε σημείο να συνιστούν αποχή από το Instagram, τουλάχιστον για 9 μήνες. 
Η δρ. Katrin Tiidenberg που μελέτησε τις φωτογραφίες -διάσημων και μη- εγκύων στο Facebook και το Instagram, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτού του είδους η σεξουαλικοποίηση του γυναικείου σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει τόσο κοινωνικό όσο και ταξικό αντίκτυπο. Όπως εξηγεί: «Όταν μια γυναίκα αντικρίζει αυτές τις μη ρεαλιστικές εικόνες και μετά τον εαυτό της, τείνει να θεωρεί ότι κάτι πάει λάθος με την ίδια, με την κοινωνική της τάξης και τον βαθμό πρόσβασης που μπορεί να έχει σε μία σειρά από ποιότητες ζωής». 
Επίσης πρόσφατη μελέτη πάνω σε γυναίκες που έχουν αυτού του είδους το άγχος για την εξωτερική τους εμφάνιση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, τείνουν να έχουν μικρότερου βαθμού συναισθηματικό δεσμό με το μωρό τους… 
Γι’ αυτό… μέλλουσες μαμάδες, μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε ποιες είναι οι προτεραιότητες στην ζωή σας;  Μήπως πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι είστε ευλογημένες αφού μέσα στην φουσκωμένη σας κοιλίτσα βρίσκεται το θαύμα της ζωής;  Απολαύστε αυτό το μοναδικό δώρο και ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα.  Κάθε πράγμα στον καιρό του…