Βασικά tips
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φροντίστε να μην αγοράζετε ακριβά ρούχα ή εσώρουχα, καθώς τα περισσότερα από αυτά (αν όλα πάνε κατ’ ευχήν) μετά τον τοκετό θα είναι στα αζήτητα της γκαρνταρόμπας σας.
Ζητήστε από φίλες σας που φοράνε μεγαλύτερο νούμερο να σας δανείσουν κάποια κομμάτια, ώστε να μη χρειαστεί να δημιουργήσετε εξαρχής καινούργια γκαρνταρόμπα. Μαζέψτε όλα τα φαρδιά και μακριά φανελάκια, ακόμα και τα φορέματα σε στυλ T-shirt που μπορούν να καλύψουν επαρκώς την κοιλιά σας.
Τα σκούρα χρώματα είναι ιδανικά εάν θέλετε να δείχνετε λεπτότερη, αλλά μην περιορίζεστε στο μαύρο και το σκούρο μπλε, αν δεν είναι τα χρώματά σας. Φορέστε καλύτερα παστέλ ή έντονα χρώματα!
Δώστε έμφαση στα εσώρουχα και κυρίως στα σουτιέν εγκυμοσύνης, για μεγαλύτερη άνεση και σωστή στήριξη του σώματός σας.
Να φοράτε ελαστικά ρούχα που αφήνουν το δέρμα να «αναπνέει».
Να φοράτε άνετα και όχι στενά παντελόνια.
Το top 4 της εγκυμοσύνης
1. Το τζιν. Αναζητήστε ένα άνετο τζιν από ελαφρύ στρετς υλικό, ώστε να μπορέσετε να το φορέσετε και αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού.
2. Το cargo παντελόνι. Είναι άνετο και κυρίως τώρα το καλοκαίρι βοηθά, γιατί επιτρέπει στο σώμα να αναπνέει. Συνδυάστε το με ένα απλό ανοιχτόχρωμο T-shirt ή ένα άνετο πουκάμισο.
3. Το φόρεμα. Το απαραίτητο, ιδανικό για πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Και, βέβαια, έχετε άπειρες επιλογές. Από ένα ανάλαφρο καφτάνι μέχρι το γόνατο και ένα άνετο σε γραμμή A, μέχρι ένα μακρύ που θα συνδυάσετε με φλατ σανδάλια.
4. Το τοπ. Ανάλαφρα, σε στυλ vintage ή σε γραμμή αμπίρ, τα τοπ υπάρχουν σε εξαιρετική ποικιλία και συνδυάζονται τόσο με τα τζιν όσο και με οποιοδήποτε άλλο παντελόνι σας.
Τα 5 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε
1. Να ξεχάσετε το προσωπικό σας στυλ.
2. Να περιμένετε να αγοράσετε ρούχα εγκυμοσύνης μετά τον πέμπτο μήνα, ενώ έχετε πάρει αρκετά κιλά.
3 Να αγοράσετε όλα τα ρούχα εγκυμοσύνης μαζί. Έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν μπορείτε να προβλέψετε πώς θα είναι το σώμα σας μετά από δύο ή τρεις μήνες.
4. Να φοράτε φορέματα-σάκους.
5. Να είστε απεριποίητη.