Η σωστή και περιποιημένη εμφάνιση την περίοδο αυτή έχει ένα «βαθμό δυσκολίας», μιας που το στήθος είναι πρησμένο, η κοιλιά φουσκωμένη, οι γοφοί στρογγυλεμένοι και τα πόδια βαριά και κουρασμένα. Επίσης, οι πρωινές ζαλάδες, οι ανακατωσούρες και κάποιες φορές η κακή ψυχολογία δεν αποτελούν και τον καλύτερο σύμβουλο για στυλιστικές επιλογές. Ωστόσο, μια περιποιημένη εμφάνιση θα σας φτιάξει τη διάθεση, ακόμη κι αν πρέπει να προσπαθήσετε γι’ αυτήν.
Βασική προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η άνεση. Μια έγκυος πρέπει να νιώθει άνετα μέσα στα ρούχα της, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα χάσει το προσωπικό της στυλ. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορείτε να πειραματιστείτε και να «παίξετε» με τα χρώματα, το ύφος και τα αξεσουάρ, υιοθετώντας ένα στυλ προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα.
Αξιοποιήστε τα ρούχα που ήδη έχετε
Σίγουρα στην γκαρνταρόμπα σας υπάρχουν κάποια κομμάτια πιο φαρδιά, τα οποία συνηθίζατε να φοράτε και πριν μείνετε έγκυος. Αξιοποιήστε τα τώρα, κάνοντας συνδυασμούς. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε ένα φαρδύ φόρεμα σε hippy style με μια μακριά ζακέτα από ελαφρύ μαλλί και με μαλακές μπαλαρίνες. Να φορέσετε ξανά την περυσινή σας μαρινιέρα, με ένα φαρδύ σακάκι. Ή να βρείτε το πιο άνετο κολάν σας και να το συνδυάσετε με ένα μακρύ λευκό πουκάμισο. Αν το στήθος σας δεν έχει μεγαλώσει υπερβολικά, μπορείτε να θυμηθείτε και πάλι τα πιο φαρδιά φανελάκια σας.
Επενδύστε στα αξεσουάρ
Μαντίλια και φουλάρια μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος του στυλ σας, μιας που ανανεώνουν την εμφάνιση γρήγορα και οικονομικά. Επίσης, θα μείνουν στην ντουλάπα σας και αφού γεννήσετε. Ωστόσο, αποφύγετε τα εντυπωσιακά κοσμήματα, τα βαριά σκουλαρίκια και βέβαια τα δαχτυλίδια, μιας που τα δάχτυλα έτσι κι αλλιώς «αλλάζουν» νούμερο κατά την περίοδο αυτή.
Εστιάστε στην ποιότητα
Πολλές φορές, δεδομένου ότι η εγκυμοσύνη διαρκεί μόνο 9 μήνες, δεν δίνουμε σημασία στην ποιότητα των ρούχων που αγοράζουμε. Αποτέλεσμα; Ρούχα που ξεθωριάζουν, χάνουν την ελαστικότητά τους, μικραίνουν ή ξεχειλώνουν εύκολα. Εστιάστε την προσοχή σας στην ποιότητα των ρούχων που επιλέγετε, έχοντας κατά νου και το γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες ακόμη και μετά τη γέννα χρειάζονται μερικούς μήνες για να επανέλθει το σώμα στην προηγούμενη κατάσταση.
Κάντε τις αγορές σας σταδιακά
Ο ενθουσιασμός συνδέεται με κάθε νέα αρχή, ειδικά με την πρώτη εγκυμοσύνη! Όλες την περίοδο αυτή κταφεύγουμε σε περιττά ψώνια χωρίς δεύτερη σκέψη, και μετά αναρωτιόμαστε γιατί και αν θα τα φορέσουμε ποτέ. Φροντίστε να προμηθευτείτε στην αρχή τα απαραίτητα και στη συνέχεια, καθώς προχωράει η εγκυμοσύνη, καλύψτε τις ανάγκες που προκύπτουν κάνοντας τις αγορές σας βήμα-βήμα, ανάλογα με τα νέα δεδομένα.
Αθλητικά παπούτσια
Αν είστε από τις γυναίκες που αγαπούν το γυμναστήριο, μια καλή επένδυση επίσης είναι τα αθλητικά παπούτσια. Πάντα στυλάτα, θα συνδυαστούν εύκολα με τα τζιν και τα κολάν σας και θα αποδειχθούν εξαιρετικά βολικά για το περπάτημά σας όλη αυτή την περίοδο.
Έξυπνες αγορές
Δεν είναι όλα τα ρούχα εγκυμοσύνης μόνο για την εγκυμοσύνη! Στη σημερινή εποχή, πολλά κομμάτια που αρχικά δημιουργήθηκαν για την εγκυμοσύνη μπορούν να φορεθούν και μετά το πέρας της, είτε με εναλλακτικό τρόπο είτε με μια μικρή επιδιόρθωση. Αγοράζοντας κομμάτια που σας ταιριάζουν, μπορείτε να τα ευχαριστηθείτε για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς να νιώθετε ενοχές για όλα τα χρήματα που ξοδέψατε όντας έγκυος!
Ποτέ χωρίς το τζιν μου
Είναι το πλέον βολικό ρούχο, ακόμη και στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Επειδή ακριβώς είναι από τα βασικά κομμάτια μιας ντουλάπας, φροντίστε για την αγορά ενός τζιν καλής ποιότητας, που θα εφαρμόζει άνετα και θα σας κολακεύει. Προτιμήστε τα τζιν με τα μακριά μπατζάκια, γιατί το μήκος στα παντελόνια εγκυμοσύνης κολακεύει τη γυναίκα κάνοντας τη να δείχνει πιο ψηλή και αδύνατη.
Προσοχή στην εφαρμογή
Στο σώμα συμβαίνουν ραγδαίες αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα ρούχα μας, λοιπόν, πρέπει να είναι κατάλληλα για τα νέα δεδομένα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν την εικόνα «τσουβαλιού»! Αποφύγετε να αγοράζετε ρούχα «μη εγκυμοσύνης» κατά 2-3 νούμερα μεγαλύτερα, γιατί το μόνο που θα χαρίσουν στη σιλουέτα σας είναι όγκο! Αντίθετα, τα «ρούχα για μέλλουσες μαμάδες» έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν άνεση, χωρίς να αφαιρούν την κομψότητα, και αυτή είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά!
Θηλυκότητα, η λέξη-κλειδί
Η εγκυμοσύνη είναι η μόνη περίοδος που η κοιλίτσα στη γυναίκα μπορεί να δείξει όμορφη και όχι αντιαισθητική. Το φούσκωμά της συμβολίζει τη «ζωή»! Μην κρύβετε την κοιλίτσα σας, μη θάβετε τη θηλυκότητα σας, αναδείξτε τη με μαλακά εφαρμοστά (αλλά όχι στενά) φορέματα, αλλά αποφύγετε να εκθέτετε την κοιλιά σας φορώντας κοντά τοπ και χαμηλόμεσα παντελόνια.
Ανάλαφρες γραμμές
Προτιμήστε τα ρούχα που είναι εφαρμοστά στο μπούστο και πέφτουν ανάλαφρα κάτω. Είναι ιδανικά, γιατί αγκαλιάζουν με θηλυκότητα την κοιλιά. Φορέματα και μπλούζες σε γραμμή «Α» ή ζακέτες κουμπωμένες έως τη μέση ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε και κάποια κομμάτια που είναι διακριτικά σέξυ. Δοκιμάστε ένα φόρεμα με λαιμόκοψη ή αποκαλύψτε τον ένα σας ώμο.