Έχετε αναλογιστεί ποτέ ότι ακόμα και μια απλή απόφαση σας μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή σας και να την αλλάξει ριζικά;  Ποιος από μας δεν έχει αναρωτηθεί… «τι θα γινόταν αν είχα κάνει αυτό τότε…;» ή «Πως θα ήταν η ζωή μου αν το είχα τολμήσει…;».  Δυστυχώς όμως αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ.
Αυτή η «πάλη» των αποφάσεων φαίνεται να ταλαιπώρησε την Κλαιρ και τον Μπέντζαμιν Μάρτιν…το ζευγάρι που αποφάσισε την τελευταία στιγμή, στην αίθουσα αναμονής της κλινικής, να αλλάξει την απόφασή του και να μην προχωρήσει στην διακοπή της κύησης του πρώτου τους παιδιού.
Για να πάρούμε τα πράγματα από την αρχή, περίπου στην 15η εβδομάδα της κύησης, μετά από έναν τυπικό έλεγχο, ο γιατρός ενημέρωσε το ζευγάρι ότι το μωρό τους έπασχε από σύνδρομο Down. Μετά το πρώτο σοκ το ζευγάρι προσπάθησε να εξετάσει μαζί με τους ειδικούς, φίλους και οικογένεια, όλες τις εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσε να έχει ώστε να πάρει την καλύτερη απόφαση για εκείνους και για το μωρό τους. Έτσι πήραν την απόφαση να διακόψουν την κύηση.
«Περιμέναμε στο ιατρείο τη σειρά μας για την άμβλωση, όταν ο άνδρας μου με τράβηξε ξαφνικά έξω», εξομολογείται η Κλαιρ.
«Πάμε σπίτι. Δεν μπορούμε να σκοτώσουμε το μωρό μας», της είπε ο Μπέντζαμιν.
«Η αλήθεια είναι ότι ένιωσα μεγάλη ανακούφιση. Ήθελα απλώς κάποιον να μου δείξει ότι θα ήταν στο πλευρό μου» παραδέχεται σήμερα η Κλαιρ.
Ο μικρούλης Ξαβιέ γεννήθηκε πρόωρα. «Παρά τους ενδοιασμούς που είχαμε πριν τη γέννηση, σήμερα είμαι τρισευτυχισμένη που είμαι μαμά αυτού του παιδιού. Περίμενα 10 ολόκληρα δευτερόλεπτα για το πρώτο κλάμα του και ήταν τα 10 πιο βασανιστικά δευτερόλεπτα της ζωής μου», αφηγείται συγκινημένη η μαμά του.
Παρόλα αυτά οι κοινωνικές προκαταλήψεις εξακολουθούν να υπάρχουν ευτυχώς όχι στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.
«Οι περισσότεροι  που μας συναντούν στο δρόμο μας συμπεριφέρονται υπέροχα, αλλά έχουμε ακούσει και αγενή σχόλια. Για παράδειγμα, μια δασκάλα σε σχολή χορού, νομίζοντας ότι δεν την ακούγα, είπε: «Είναι το πιο αποκρουστικό μωρό που έχω δει ποτέ».
Παρόλα τα σχόλια και τις δυσκολίες, το ζευγάρι δεν μετανιώνει στιγμή για την απόφαση που πήρε. «Δεν ξέρω τι φοβόμουν τόσο πολύ, αλλά ήμουν τρομοκρατημένη και δεν ήξερα τι να περιμένω. Είμαι αποφασισμένη να αγαπάω και να φροντίζω τον γιο μου σε οποιαδήποτε περίπτωση. Εξάλλου, είμαι τρισευτυχισμένη που είμαι η μαμά του».