Η αλήθεια είναι ότι τελευταίο πράγμα που θέλει να ακούσει ένα ζευγάρι που περιμένει το μωρό του είναι «Έχουμε πρόβλημα, το μωρό δεν έχει καμία ελπίδα να επιβιώσει».
Αυτά τα λόγια δυστυχώς άκουσε η Louise Adams και ο σύζυγός της Jakk, την 22η εβδομάδα κύησης, όταν ξαφνικά έσπασαν τα νερά της.  Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί…το μωράκι τους είχε το πολύ 5% πιθανότητες να ζήσει.
Η Louise όμως είχε άλλη άποψη.  Ενώ οι γιατροί, μην μπορώντας να κάνουν κάτι παραπάνω, απλά περίμεναν πότε θα αποβάλει, εκείνη ένιωθε το μωρό της μέσα στην κοιλιά να κλωτσάει.  Έτσι πήρε την απόφαση να μην το βάλει κάτω και πάση θυσία να σώσει το μωρό της.
Έψαξε, διάβασε και έμαθε ότι το νερό βοηθάει πολύ στην αποκατάσταση του αμνιακού υγρού, επιτρέποντας έτσι στο έμβρυο να αναπτύσσεται. Πως γίνεται αυτό; Όπως και η ίδια μα εξηγεί  «Όσο πιο πολύ νερό πίνει η μητέρα, τόσο περισσότερο πίνει και το μωρό και ουρεί.  Τα «ούρα» του εμβρύου συμβάλλουν στην παραγωγής του αμνιακού υγρού…κατά συνέπεια βελτιώνει και την κατάσταση του αμνιακού σάκου».
Έτσι για τις επόμενες 13 εβδομάδες, κάθε μέρα  άρχισε να πίνει πολλά νερά σε συνδυασμό με χυμό cranberry και ωμές σκελίδες σκόρδου γιατί είχε διαβάσει ότι καταπολεμούν τις λοιμώξεις από την πρόωρη ρήξη του αμνιακού σάκου.
Η προσπάθειά της και το ένστικτό της δικαιώθηκαν και μετά από εβδομάδες αγωνίας, ελπίδας και προσμονής, κατάφερε να κρατήσει στην αγκαλιά της το υγιέστατο αγοράκι της που ονόμασε Joseph.