Η 23χρονη Shelly Cawley, από την Βόρεια Καρολίνα και ο σύζυγος της ανυπομονούσαν να κρατήσουν, επιτέλους στην αγκαλιά τους το κοριτσάκι τους.  Όμως τα πράγματα -τουλάχιστον στην αρχή- δεν εξελίχθησαν όπως τα είχαν ονειρευτεί.
Κατά την διάρκεια του τοκετού η  Shelly παρουσίασε κάποια επιπλοκή αναγκάζοντας τους γιατρούς να προχωρήσουν επειγόντως σε καισαρική. Όλα πήγαν καλά για το μωρό, την μικρούλα Rylan… δυστυχώς δεν πήγαν καλά τα πράγματα για την μαμά, η οποία αμέσως μετά τον τοκετό έπεσε σε κώμα. Ο λόγος; Ένας θρόμβος είχε κλείσει μια σημαντική αρτηρία στο σώμα της.
Ο συγκλονισμένος πατέρας θυμάται: «Οι γιατροί δεν μου έγιναν καμία ελπίδα.  Τα συναισθήματά μου ανάμεικτα…από την μία τρισευτυχισμένος που κρατούσα στην αγκαλιά μου την κορούλα μου, από την άλλη καταρρακωμένος γιατί θα έπρεπε να αποχαιρετίσω την γυναίκα μου… δεν ξέρω αν μπορείτε να συλλάβετε στο συναίσθημα αυτό…»
Όταν λοιπόν η Shelly βρισκόταν σε κώμα και όλοι είχαν χάσει πλέον και την παραμικρή ελπίδα… μια νοσοκόμα, η Ashley Manus είχε μία ιδέα, που μπορεί να μην είχε αποτέλεσμα, αλλά την στιγμή εκείνη, δεν είχαν και τίποτα να χάσουν.  Σύμφωνα λοιπόν με την Manus «Ξέρουμε όλοι πως η σωματική επαφή της μάνας με το παιδί της είναι πολύ δυνατή – με αυτή την λογική, γιατί να μην ισχύει και το αντίθετο;»
Έτσι έγδυσε το μωρό και το έβαλε στο στήθος της μαμάς του. Μόλις το μωρό ακούμπησε την μαμά του, αποκοιμήθηκε. «Για να το ξυπνήσουμε, την γαργαλίσαμε λίγο και την τσιμπήσαμε απαλά. Μετά από λίγο έβγαλε μία δυνατή κραυγή» μας εξηγεί η Manus.
Και τότε συνέβη κάτι το απίστευτο…κάτι αναπάντεχο, που μόνο με θαύμα μπορεί κανείς να το παρομοιάσει.  Η καρδιά της Shelly άρχισε να χτυπά πιο δυνατά.  Η τσιρίδα του μωρού επανέφερε την μαμά του στην μάχη για την ζωή.  Μετά από μία ολόκληρη εβδομάδα που η 23χρονη μαμά ξύπνησε από το κώμα, μπόρεσε να κρατήσει αγκαλιά για πρώτη φορά το κοριτσάκι της.
Από τότε, έχουν περάσει περίπου 18 μήνες και η μαμά Shelly δηλώνει συγκινημένη: «Πριν από μερικούς μήνες πάλεψα για τη ζωή μου και φέτος έχω αυτό το υπέροχο κοριτσάκι. Όταν μεγαλώσει θα της πω πως μου έσωσε τη ζωή».