Πριν καλά καλά βγει από το νοσοκομείο, ο νεογέννητος Silas Philips έχει ήδη γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η γέννηση του χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς σπάνιο ιατρικό θαύμα, καθώς γεννήθηκε μέσα… στον αμνιακό σάκο.
Οι γιατροί στο Cedars-Sinai Medical Center της Καλιφόρνια των ΗΠΑ έπρεπε να κάνουν καισαρική τομή στη μητέρα του και καθώς άνοιξαν την κοιλιά έμειναν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρισαν.  Οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους: δείχνουν το μικρούλη Silas κουλουριασμένο μέσα στον σάκο ο οποίος βγήκε άθικτος από τους γιατρούς. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το μωρό πριν σπάσει ο σάκος έπαιρνε κανονικά οξυγόνο από τον πλακούντα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, βέβαια, ο αμνιακός σάκος έσπασε και ο μικρός Σίλα ήρθε και… επισήμως στον κόσμο, αρχίζοντας να αναπνέει μόνος του.
«Ήταν πραγματικά μια στιγμή δέους και μια στιγμή που θα μείνει στο μυαλό μου για μεγάλο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο Dr William Binder που ξεγέννησε τον Silas.
Αν και το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές είναι αρκετά σπάνιο. Ακόμα και η διάσημη μαμά  Jessica Alba είχε αποκαλύψει πως η κόρη της Heaven γεννήθηκε το 2011 μέσα στον αμνιακό σάκο. «Η εμπειρία ήταν μοναδική. Σαν θαύμα. Έτσι το είδαμε και εμείς και δώσαμε στην κόρη μας το όνομα Heaven», είχε δηλώσει τότε η ηθοποιός.