Δίνοντας το παρών στην πρεμιέρα της ταινίας του «Winter’s Tale» στη Νέα Υόρκη, ο διάσημος ηθοποιός μίλησε με ενθουσιασμό για το μεγάλο του γιο, που τον απέκτησε με το γνωστό μοντέλο Κιμ Μπορντενέιβ. Ο Τζέιμς, που είναι σήμερα 10 χρόνων,  πάσχει από το Σύνδρομο Άνγκελμαν, μια νευρο-γενετική διαταραχή με συμπτώματα όπως διανοητική και αναπτυξιακή αναπηρία, επιληπτικές κρίσεις, σπασμωδικές κινήσεις και διαταραχές του ύπνου.

«Κάθε μέρα καταφέρνει να ξεπερνάει τον εαυτό του και κατακτάει κάτι καινούργιο… είναι απίθανος», λέει ο πανευτυχής μπαμπάς με περηφάνια.

Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα, η πατρότητα ήταν ο ένας και μοναδικός λόγος που τον έκανε να αποτοξινωθεί από όλες τις κακές συνήθειες του παρελθόντος, ενώ ο γιος του Τζέιμς αποτελεί για εκείνος τη βασική έμπνευση στη ζωή του.

«Κάθε του επίτευγμα είναι αποτέλεσμα ισχυρής θέλησης και σκληρής δουλειάς και η ύπαρξή του είναι η κύρια πηγή έμπνευσης για μένα. Καθημερινά πράγματα, όπως το περπάτημα, η ομιλία, το φαγητό, όλα αυτά που για εμάς είναι δεδομένα, για τον Τζέιμς γίνονται με αρκετή δυσκολία… Δεν θα ξεχάσω την εποχή που του ήταν αδύνατο να καταφέρει να δει μια ταινία για 10 συνεχόμενα λεπτά, επειδή δεν μπορούσε να σταθεί ακίνητος… Τώρα πια μπορεί!», είχε δηλώσει λίγους μήνες πριν.

Ο διάσημος μπαμπάς έχει και έναν μικρότερο γιο, τον 4χρονο Χένρι, παιδί του με τη μεξικανή ηθοποιό Αλίσια Μπαχλέντα. (photo: visual hellas)