Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, δύο ώρες μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο «St. Mary» στο Δυτικό Λονδίνο, όπου γεννήθηκε και ο πρωτότοκος γιος της, πρίγκιπας Γεώργιος. Στη γέννηση της κόρης του ήταν παρών ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας ζυγίζει 3 κιλά και 700 γραμμάρια και είναι τέταρτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον αδερφό του, Τζορτζ, τον πατέρα του, Γουίλιαμ, και τον παππού του, Κάρολο. 

Λίγες μόνο ώρες μετά τον ερχομό της στη ζωή, η μικρή έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στην αγκαλιά της μητέρας της! Η Κέιτ, με τον Γουίλιαμ στο πλευρό της, βγήκε από την πόρτα του μαιευτηρίου με τη νεογέννητη κόρη της αγκαλιά και χαιρέτησαν το πλήθος, που από το πρωί ήταν συγκεντρωμένο απ’ έξω. Όσον αφορά το όνομα, οι γονείς της διάλεξαν το Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα. Το πρώτο είναι η γυναικεία εκδοχή του ονόματος Κάρολος, το δεύτερο αναφέρεται στη βασίλισσα Ελισάβετ και το τρίτο έχει αναφορά στη μητέρα του μπαμπά της, Νταϊάνα.  Πρώτος συνεχάρη δημόσια τη βασιλική οικογένεια ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. 

«Συγχαρητήρια στο Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ για τη γέννηση της κόρης τους. Είμαι πολύ χαρούμενος και για τους δύο», έγραψε ο βρετανός πρωθυπουργός στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. (photos: Visual)