Η βάση της δίαιτας του ανανά είναι απλή: για 5 ημέρες, τρώτε το αγαπημένο φρούτο συνδυαστικά με άλλες θρεπτικές τροφές, αντικαθιστώντας τις λιγότερες θρεπτικές με τον ανανά. Η διαφορά με τις άλλες δίαιτες είναι ότι είναι, ναι μεν αυστηρή, αλλά διαρκεί μόνο 5 ημέρες και προφανώς δεν τρώτε μόνο ανανά και τίποτα άλλο. Η θρεπτική αξία του ανανά (2,5 γραμ. τη μέρα) σας χαρίζει 2 γραμ. λίπους, 10 γραμ. πρωτεΐνης, 1000 θερμίδες και μικρές ποσότητες από κάλσιο, σίδηρο, βιταμίνης Α, Β, Ε και κάλιο.

Κάθε δίαιτα όμως έχει τα υπέρ και τα κατά. Τα υπέρ της δίαιτας του ανανά είναι ότι είναι εύκολη στο να την βρείτε και να την ετοιμάσετε, ιδανική αν θέλετε να χάσετε κιλά γρήγορα και λειτουργεί σαν τέλεια αποτοξίνωση. Τα κατά είναι ότι μπορεί να γίνει μονότονη, είναι αρκετά διουρητική και θα σας στερήσει κάποια θρεπτικά συστατικά. Αν κάνετε το λάθος και ακολουθήσετε τη δίαιτα για περισσότερο καιρό, υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης προβλημάτων στο συκώτι και την καρδιά.

Τι προσφέρει ο ανανάς στον οργανισμό

Μας δίνει το ένζυμο βρωμελαίνη που ελαττώνει τις φλεγμονές. Οι φλεγμονές προκαλούν ορμονικές ανισορροπίες και απόκτηση βάρους. Επίσης βελτιώνει την πέψη και καθαρίζει το κόλον. Η βρωμελαίνη βελτιώνει την απορροφητικότητα των σημαντικών θρεπτικών συστατικών, συνεπώς καθυστερεί την κίνηση του εντέρου και μειώνει την όρεξή σας. Η βιταμίνη Β σας χαρίζει έξτρα ενέργεια και σας κάνει πιο δραστήριες. Επίσης, ο ανανάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες.

Το διατροφικό πλάνο μίας ημέρας

Πρωινό: 2-3 φέτες ανανά με ένα φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι και βρώμη. Το σνακ πριν το μεσημεριανό, είναι ένα ποτήρι χυμού ανανά και ένα σφιχτά βραστό αυγό.

Μεσημεριανό: μία επιλογή είναι τόνος ή κοτόπουλο στο φούρνο με ένα φλιτζάνι ανανά. Εναλλακτικά, ετοιμάστε ζωμό με λαχανικά της επιλογής σας. Το απογευματινό σνακ είναι και πάλι ένα ποτήρι χυμό ανανά και άπαχο γιαούρτι.

Βραδινό: προτιμήστε κοτόπουλο και σαλάτα ανανά με λίγη ντομάτα και σπαράγγια. Αν νιώσετε ότι αυτές οι τροφές είναι πολύ περιοριστικές για εσάς, φάτε όπως τρώτε συνήθως και αντικαταστήστε απλά τα καθημερινά σας φρούτα ή το επιδόρπιο με ανανά.

Bonus tip: πολλοί επιλέγουν να πιουν ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι ή μηλόξιδο με μέλι πριν το πρωινό για να αποβάλουν ακόμα περισσότερες τοξίνες.

Πώς θα κάνετε τη δίαιτα του ανανά ακόμα πιο αποτελεσματική

Προετοιμάστε ένα μεγάλο μπολ με ζωμό λαχανικών ώστε να το έχετε έτοιμο όταν το χρειάζεστε. Συνδυάστε τη δίαιτα με ελαφριά άσκηση, διαφορετικά θα χάσετε μυϊκή μάζα. Συγκρατηθείτε μετά το τέλος τη δίαιτας, γιατί μπορεί να πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό. Να ενυδατώνεστε συνέχεια με νερό και να επιλέγετε τόνο στο λάδι του και όχι σε νερό γιατί το πρώτο έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Προετοιμαστείτε για πιθανότητα διάρροιας και αν παρατηρήσετε εξανθήματα στις γωνίες των χειλιών σας, σταματήστε τη δίαιτα αμέσως!