Εννοείται ότι η σωματική άσκηση έχει πολλά οφέλη και αποβάλει τις τοξίνες, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να συνδυάσετε τη δίαιτα με τη γυμναστική προκειμένου να χάσετε βάρος. Επίσης, υπάρχουν πολλές γυναίκες εκεί έξω που μισούν τη γυμναστική και δεν είναι διατεθειμένες να ιδρώσουν για να δουν διαφορά στο σώμα τους. Εμείς σας αποκαλύπτουμε μερικά μυστικά που ίσως να μην έχετε σκεφτεί μέχρι σήμερα.

  1. Χαμηλώστε το φωτισμό και τους θορύβους. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε εστιατόρια με χαμηλό φωτισμό και απαλή μουσική έτρωγαν 175 λιγότερες θερμίδες από εκείνους που επέλεγαν μαγαζιά με δυνατή μουσική και πολύ έντονα φώτα. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ τρώτε πιο αργά, το φαγητό κρυώνει και είναι πιθανό να το αφήσετε.
  2. Αγοράστε πιάτα μικρότερου μεγέθους. Ακόμα και τα μαχαιροπίρουνα σας βοηθούν να μειώσετε την ποσότητα της μερίδας αν είναι μικρότερα. Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά βοηθά πολύ στην απώλεια βάρους.
  3. Πείτε δυνατά ότι θα φάτε σνακ. Είναι ένα καθαρά ψυχολογικό τρικ που σας βοηθά στο να σκεφτείτε δύο φορές πριν φάτε κάτι. Αν πείτε δυνατά ‘θα φάω τώρα αυτό το σνακ αν και δεν πεινάω’ θα σας αποτρέψει από το να το κάνετε τελικά.
  4. Να ζυγίζεστε συχνά. Ακόμα κι αν δεν βοηθήσει στην απώλεια βάρους, βοηθά στη μη απόκτηση περισσότερων κιλών. Αν αποφεύγετε να ζυγίζεστε, αγοράζετε μόνο ελαστικά ρούχα και κρύβεστε στις φωτογραφίες, τότε δεν θα πάρετε ποτέ την απόφαση να χάσετε έστω και λίγο βάρος. Ζυγιστείτε κάθε πρωί γυμνή για 7 μέρες και σημειώστε το κάπου για να βγάλετε στο τέλος ένα μέσο όρο.
  5. Κρατήστε διατροφικό ημερολόγιο. Σας παίρνει μόνο 2 λεπτά αλλά βοηθά να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να ξέρετε πόσες θερμίδες ακριβώς έχετε καταναλώσει.
  6. Κοιμηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Όταν νυστάζετε και είστε κουρασμένη, το μυαλό ελέγχει λιγότερο τις παρορμήσεις και νιώθει να επιβραβεύεται όταν τρώτε συνέχεια κάνοντάς σας να θέλετε κι άλλο. Όταν ξεκουράζεστε, ρυθμίζετε πολύ καλύτερα το πότε και πόσο θα φάτε.
  7. Φάτε ένα καλό πρωινό. Δεν εννοούμε να τρώτε μπέικον και τηγανιτά αυγά αλλά ένα υψηλό πρωινό σε πρωτεΐνες. Το γιαούρτι, το φιστικοβούτυρο και το βραστό αυγό είναι πολύ καλές πρωτεϊνούχες επιλογές που σας χαρίζουν μπόλικη ενέργεια.