1. Μήλα. Αν εντοπίσουμε ότι ένα μήλο έχει αρχίσει να χαλάει το πετάμε χωρίς δεύτερη σκέψη για να μην χαλάσουν τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά που έχουμε δίπλα του.
2. Τυρί. Αν κόψουμε κάποιο κίτρινο σκληρό ή ημίσκληρο τυρί και δεν το καταναλώσουμε άμεσα, προσθέτουμε ένα κομματάκια βούτυρο στην κομμένη πλευρά για να μην ξεραθεί. Στη συνέχεια το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και όχι σε πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε σε ένα τάπερ ή σε πλαστικό σακουλάκι.
3. Μπανάνες. Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη το πάνω μέρος της μπανάνας, το σημείο δηλαδή στο οποίο ενώνονται όλοι οι καρποί. Αυτό θα τις κάνει να διατηρηθούν 3-5 μέρες παραπάνω.
4. Κρεμμύδια. Δεν πρέπει ποτέ να τα αποθηκεύουμε μαζί με τις πατάτες. Αντίθετα καλό είναι να βρίσκονται σε σκοτεινό σημείο που αερίζεται καλά. Έτσι θα διατηρηθούν έως και 2- 3 μήνες.
4. Πράσινα λαχανικά. Λαχανικά όπως το μπρόκολο, το μαρούλι ή το σέλινο τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο πριν τα βάλουμε στο ψυγείο.
5. Μανιτάρια. Οι νοστιμότατοι μύκητες διατηρούνται στο ψυγείο σε χάρτινο κουτάκι ή σακούλα για να απορροφά την υγρασία και να διατηρούνται για περισσότερο χρόνο.
6. Μυρωδικά. Αν έχει περισσέψει κάποιο μυρωδικό που έχουμε ψιλοκόψει, όπως ο μαϊντανός ή ο άνιθος τα βάζουμε σε πλαστικό μπουκάλι και τα διατηρούμε για μερικές μέρες στη ψύξη. Αν δεν τα έχουμε ψιλοκόψει και θέλουμε να τα κρατήσουμε για περισσότερο καιρό, τα πλένουμε καλά και αφού στεγνώσουν τα τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι και τα καταψύχουμε.
7. Φράουλες. Ετοιμάζουμε ένα μείγμα από 1 μέρος ξύδι και 10 μέρη νερό. Ρίχνουμε τα φρούτα στο μείγμα, τα βγάζουμε και τα στεγνώνουμε. Στη συνέχεια τα διατηρούμε στο ψυγείο. Επειδή το ξύδι είναι πολύ λίγο σε σχέση με το νερό, τα φρούτα μας δεν πρόκειται να μυρίσουν. Αντίθετα θα διατηρηθούν έως και μία εβδομάδα παραπάνω.