Προσθέστε αυτήν την παραλλαγή καθισμάτων στη ρουτίνα σας και δείτε αποτελέσματα στο κάτω μέρος του σώματός σας. Είναι αυτονόητο ότι τα καθίσματα(squats) είναι εξαιρετικά. Η κλασική άσκηση για το κάτω μέρους του σώματος είναι ένα βασικό λειτουργικό μοτίβο κινήσεων όχι μόνο για τη διατήρηση δυνατών ποδιών αλλά για μια ζωή χωρίς τραυματισμούς. Γιατί να εντάξετε στην προπόνησή σας το Sumo Squat

Πρόκειται για μια εξαιρετική άσκηση αντοχής του χαμηλότερου σώματος που δίνει έμφαση στους μύες του εσωτερικού μηρού, καθώς και στις γλουτούς, τους τετρακέφαλους, τους ιγνυακούς τένοντες, τα ισχία και τις γάμπες. Με βάση τη δύναμη του πυρήνα σας, ίσως βρείτε ότι η κατακόρυφη κατανομή του σούμο προσθέτει μια πρόσθετη πρόκληση στην ισορροπία σας επειδή το σώμα σας είναι σε διαφορετική ευθυγράμμιση και χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα για να μην κινείται προς τα εμπρός και πίσω στα πέλματα. Αυτό την καθιστά μια πολύ καλή παραλλαγή καθισμάτων.

Πώς να κάνετε ένα Sumo Squat Α. Σταθείτε με πόδια πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων και τα δάχτυλα του ποδιού σας να στρέφονται προς τα έξω περίπου 45 μοίρες. B. Εισπνεύστε για να πάτε τους γοφούς πίσω και κάτω, φέρνοντας τα χέρια μπροστά από το στήθος, διατηρώντας τον πυρήνα σας ενεργοποιημένο και τη μέση ουδέτερη. Γ. Κάντε παύση στο κάτω μέρος, όταν οι γοφοί ευθυγραμμίζονται με τα γόνατα ή όταν αρχίζει να χαλάει η στάση σας. Οι γάμπες πρέπει να είναι κάθετα και τα γόνατα θα πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία με τα δάχτυλα των ποδιών. Δ. Εκπνεύστε για να πιέσετε τα πέλματά σας και την εξωτερική άκρη του ποδιού για να σταθείτε. Κάνετε 4 σετ από 12 έως 15 επαναλήψεις. -Βεβαιωθείτε ότι τα γόνατα δεν υποχωρούν και τα πέλματα δε σηκώνονται από το πάτωμα. Εάν συμβεί αυτό, κατεβαίνετε πολύ χαμηλά. -Εάν χρησιμοποιήσετε βάρη τοποθετώντας τα στη ράχη σας, κρατήστε τους αγκώνες επάνω. Εάν το βάρος είναι μεταξύ των ποδιών, κρατήστε το στήθος επάνω.