Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, μας πιάνει μία διάθεση να βγαίνουμε έξω ακόμα πιο συχνά, η μέρα μεγαλώνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει κι εμείς προσπαθούμε να βρούμε κάπως ευχάριστους και διασκεδαστικούς τρόπους να γυμναστούμε. Ώρα λοιπόν να ανακαλύψεις εναλλακτικές επιλογές για σωματική άσκηση εκτός σπιτιού αλλά και… εκτός γυμναστηρίου.

Γρήγοροι ρυθμοί με λίγες ασκήσεις

Πάρε μία πετσέτα ή ένα χαλάκι, χρονοδιακόπτη και κάψε το λίπος με το σύστημα 10-15-20 ασκήσεων. Ξεκίνα με 10 μακριά πηδηματάκια κατά μήκος της πετσέτας και γύρνα πίσω από εκεί που άρχισες. Συνέχισε με 10 πους απς (ανάλογα με το επίπεδο της γυμναστικής σου) και 15 βαθιά καθίσματα με τα πέλματα πιο ανοιγμένα από το ύψος των ώμων σου. 

Συνέχισε με 15 επαναλήψεις τις παρακάτω ασκήσεις. Ξεκίνα με ένα πήδημα, μετά κάνε αμέσως βαθύ κάθισμα, ακούμπησε τα χέρια στο πλάι στο χαλάκι και φέρε τον κορμό προς τα πίσω με μία κίνηση, πάρε στάση σαν να κάθεσαι και τινάξου προς τα πάνω. Στη συνέχεια, ξάπλωσε ανάσκελα και φέρε τα γόνατα στο στήθος. Ανέβαινε προς το πάνω φέρνοντας το δεξί αγκώνα πάνω από το αριστερό γόνατο και αντίστροφα. Επανάλαβε 20 φορές.

Βρες ένα γήπεδο

Όλο και κάποιο γήπεδο ποδοσφαίρου ή μπάσκετ θα υπάρχει κοντά στο σπίτι σου. Κάντο το προσωπικό σου γυμναστήριο με 3 ασκήσεις υψηλής έντασης. Κάνε 5 σπριντ τρέχοντας γρήγορα προς τη μία πλευρά και επιστρέφοντας με τζόγκινγκ. Πέρνα τις δύο άκρες του σταδίου με μεγάλα πηδήματα (30 συνολικά). Τέλος, πέρνα ξανά τις άκρες του γηπέδου με πλάγια πηδηχτά βήματα κι επανάλαβε 6 φορές.

Παίξε με μία μπάλα

Μπορεί να είναι μπάλα θαλάσσης, μπάσκετ ή βόλεϊ που γίνεται μέρος της γυμναστικής σε εξωτερικό χώρο. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για πους απς ή να την έχεις για σημείο εκκίνησης και τερματισμού σκύβοντας για να την πιάσεις κάθε φορά που τερματίζεις.

Τρέξιμο στο βουνό

Είναι η ιδανική γυμναστική καθ’ό,τι το τρέξιμο γυμνάζει όλες τις ομάδες μυών. Το βουνό όμως έχει άνισα σημεία, βράχια, πέτρες και ανηφόρες οπότε θα καταβάλεις έξτρα προσπάθεια όταν τρέχεις. Άρα περισσότερη γυμναστική και κάψιμο θερμίδων.

Κάνε βόλτες τα σκυλιά σου

Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Σε «τρέχουν» κι εσύ δυναμώνεις έτσι τα χέρια αλλά και τα πόδια σου.