Η φωτογράφος από την Αριζόνα Shannon Smith δεν φαντάστηκε ποτέ τη ζωή της όπως είναι σήμερα.

«Η δημιουργία οικογένειας ήταν το τελευταίο πράγμα που είχα στο μυαλό μου. Ωστόσο, βρέθηκα ξαφνικά στα 26 μου χρόνια να είμαι μαμά ενός μωρού 14 μηνών, να είμαι έγκυος στο δεύτερο, και παράλληλα να φοιτώ στο τελευταίο έτος της σχολής μου», εξηγεί η ίδια και συνεχίζει:

«Όλα όσα είχα ονειρευτεί να κάνω μετά την αποφοίτησή μου ήταν πια παρελθόν, αλλά το πιο ‘ξένο’ απ’ όλα ήταν το πρότζεκτ ‘οικογένεια’. Ζούσα μια ζωή που ποτέ μου δεν ονειρεύτηκα, με το τρίπτυχο μαμά – μπαμπάς – παιδιά να μετουσιώνεται στη δική μου πραγματικότητα».

Όλη αυτή η εμπειρία της Shannon, μέσα από την προσαρμογή, την εξοικείωση και την απόλαυση της μητρότητας, αποτελεί το θέμα της φωτογραφικής της συλλογής «Doing It Domestic».

«Τώρα, όταν κοιτάζω πίσω, νιώθω πραγματικά περήφανη για πολλούς λόγους. Για το ότι τα κατάφερα μια χαρά, για το ότι τα παιδιά μου είναι καλά, και κυρίως για το ότι έχω μια ζωή που λατρεύω, παρόλο που δεν ήταν κάτι που ήθελα πριν γίνω μαμά. Πλέον αισθάνομαι ότι θέλω να σταματήσω το χρόνο, γιατί κυλάει τόσο γρήγορα παίρνοντας μαζί του όλες αυτές τις μοναδικές στιγμές με τα παιδιά μου. Και μετά σκέφτομαι ότι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχουν αυτές οι φωτογραφίες. Για να κρατήσουμε ζωντανές αυτές τις υπέροχες αναμνήσεις για πάντα!».

Το ταξίδι της μητρότητας είναι διαφορετικό για κάθε γυναίκα – έχει, όμως, και πολλούς κοινούς σταθμούς. Δείτε τα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα της οικογενειακής ζωής της Shannon και είναι βέβαιο ότι θα βρείτε πολλές ομοιότητες με τη δική σας …