Σχεδόν οι περισσότερες γυναίκες, για να μην πούμε όλες, υποφέρουμε κάθε μήνα από δυσμηνόρροια. Από πόνους και ενοχλήσεις στην κοιλιά μας, τις λεγόμενες «κράμπες στην κοιλιά» στις ημέρες της περιόδου.  
Κάποιες από μας είναι τυχερές, οι πόνοι τις περιόδου δεν είναι αρκετά δυνατοί, οπότε συνεχίζουμε την καθημερινή μας ρουτίνα απλά νιώθοντας μια υποφερτή ενόχληση. Υπάρχουν όμως γυναίκες που τις νιώθουν τόσο έντονα, επηρεάζοντας αρνητικά την καθημερινότητά τους.  Ωστόσο υπάρχουν κάποια μυστικά που μπορεί να βοηθήσουν…οι δύσκολες μέρες να μην είναι τόσο δύσκολες.   
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην διατροφή σας:  Ενισχύστε τον οργανισμό σας με Ω3 λιπαρά οξέα που θα βρείτε στα ψάρια, τα καρύδια, τον λιναρόσπορο. Μειώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και προτιμήστε τα γαλακτοκομικά και τυριά χαμηλών λιπαρών, φρούτα και λαχανικά.
Να νιώθετε ζεστά: Μια θερμοφόρα ή ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, μπορούν να κάνουν θαύματα αφού η κοιλιά σας θα αποκτήσει την κατάλληλη θερμοκρασία και οι πόνοι θα καταλαγιάσουν.
Πιείτε υγρά: Απόφυγε την κατανάλωση αλκοόλ, αναψυκτικών και καφεΐνης.  Επιλέξτε ροφήματα  όπως το χαμομήλι, το φασκόμηλο και το τίλιο.  Ιδιαίτερα ευεργετική είναι η κανέλα.  Βράστε ένα ξύλο κανέλας και πιείτε το σαν ρόφημα.  Θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα άμεσα.
Κάντε χαλαρή γυμναστική: Μπορεί να σας φαίνεται Γολγοθάς αυτό που σας προτείνουμε αλλά η άσκηση, ακόμα κι αν πρόκειται για χαλαρές ασκήσεις, βοηθάει στην χαλάρωση των μυών και συμβάλλει στην παραγωγή ορμονών, που «ευθύνονται» για την αίσθηση της ευφορίας και την ανακούφιση από τον πόνο.
Αν παρόλα αυτά δεν ανακουφιστείτε, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για να σας προτείνει κάποιο αναλγητικό χάπι.