Το Σάββατο 2 Ιουνίου ήταν μια μέρα γεμάτη κατασκευές, χειροτεχνία και πολύ, πολύ παιχνίδι: Τα Public και η CD Media S.E, αποκλειστικός διανομέας της Nintendo στα Βαλκάνια, υποδέχθηκαν στο The Mall Athens φίλους του gaming αλλά και όσους δεν είμαστε πολύ εξοικειωμένοι με τη διάσημη κονσόλα, για να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο του Nintendo Labo, της πιο DIY (do it yourself) προέκτασης του Nintendo Switch!
Τι ακριβώς είναι το Labo; Πρόκειται για δύο σετ, το Variety Kit και το Robot Kit, που με την πρώτη ματιά φαίνονται να μην είναι κάτι περισσότερο από χαρτόνια. Όταν όμως τα στήσεις και τα ενώνεις με την παιχνιδομηχανή σου, εκείνα παίρνουν ζωή! Σας ακούγεται παιδική υπόθεση; Κάνετε λάθος, γιατί το πιο ωραίο σε αυτή την ιστορία είναι ότι η Nintendo καταφέρνει να βάλει στο παιχνίδι και τους μεγάλους.
«Φτιάξτε. Παίξτε. Ανακαλύψτε» – το μήνυμα της μάζωξης και όλοι, μικροί και μεγάλοι, καθίσαμε στο τραπέζι για να εξερευνήσουμε τις δυνατότητές του.
Έξυπνες, όμορφες και καλοφτιαγμένες χαρτονένιες κατασκευές, που σου δίνουν την ευκαιρία να εφαρμόσεις απλό προγραμματισμό, μηχανική και φυσική: ρομποτάκια, καλάμι ψαρέματος, ένα σπίτι γεμάτο mini games, πιάνο, τιμόνι μοτοσυκλέτας… και ένα κουτί που σε μεταμορφώνει σε τεράστιο ρομπότ, που διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του!
Ό,τι φτιάχνεις, με τη βοήθεια πολύ αναλυτικών οδηγιών, το συνδέεις με την κονσόλα (είτε με την οθόνη, είτε με τα αποσπώμενα χειριστήρια) και αυτό ζωντανεύει.
Ξεκινάς απλά: διπλώνεις τα χαρτόνια, συναρμολογείς, ενώνεις, έτοιμος! Μετά παίζεις, αλλά πάλι δεν τελειώνεις εκεί. Ζωγραφίζεις τα χαρτόνια, κολλάς πάνω τους ό,τι διακοσμητικό θέλεις, το ρομποτάκι-αυτοκινητάκι γίνεται αράχνη, γάτα, μπουλντόζα… Το πιάνο είναι γεμάτο οπές – κάθε φορά που βάζεις μια χαρτονένια μεγάλη βίδα, ο ήχος που παράγουν τα πλήκτρα του αλλάζει! Το καλάμι, απόλυτα ρεαλιστικό, ψαρεύει πολύχρωμα ψάρια μέσα από την οθόνη (αν τσιμπάει… τράβα!).
Συνδυάζοντας χαρτόνια και ιδέες μπορείς να δημιουργήσεις όσα σου επιτρέπει η φαντασία σου. Υπάρχουν αμέτρητα βίντεο στο YouTube με ατέλειωτες ιδέες για όσα μπορείς να εφαρμόσεις με τη βοήθεια του Variety Kit!
Και αυτό ήταν μόνο ένα κομμάτι του παζλ, αφού τα Public, με στόχο να συμβάλλουν στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων των παιδιών διοργανώνουν πάνω από 700 εκδηλώσεις και εργαστήρια.
Ε, λοιπόν, οι δυνατότητες του Nintendo Switch, χάρη στο Variety και το Robot kit του Labo, είναι εντυπωσιακές! Καταφέρνεις να περάσεις καλά κάνοντας πολλά περισσότερα πράγματα από το να πατάς απλώς κουμπιά, κοιτάζοντας μια οθόνη! Δείτε εδώ το Nintendo Labo εν δράσει https://youtu.be/dGAHgApIiA8