Κοκτέιλ βερίκοκο
Υλικά
1 κιλό βερίκοκα 1/2 λεμόνι 1 κιλό ζάχαρη 1/2 χυμός λεμονιού Μία κούπα νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μπολ να μαριναριστούν όλο το βράδυ στο ψυγείο. Την επομένη, βάζουμε το μείγμα να βράσει σε κατσαρόλα, προσέχοντας να μη φουσκώσει, και ξαφρίζοντας. Όταν δέσει το σιρόπι, το σουρώνουμε σε αποστειρωμένο βάζο. Βάζουμε 1-2 δάχτυλα βερικοκάδα στο ποτήρι και απογεμίζουμε με παγάκια και νερό. Tomato juice
Υλικά
5-6 ντομάτες Μισό καρπούζι Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες σε δύο τρία κομμάτια και τις βάζουμε να σουρώνουν όλο το βράδυ μέσα από τουλπάνι ή φαρδύ σουρωτήρι σε ένα σκεύος μέσα στο ψυγείο, ώστε να πάρουμε μπόλικο νερό ντομάτας. Βάζουμε στον αποχυμωτή χυμό καρπουζιού. Ανακατεύουμε το νερό ντομάτας και το χυμό καρπουζιού σε αναλογία 1:1 με παγάκια σε ψηλό ποτήρι. Κοκτέιλ πεπονιού
Υλικά
1/4 μικρού πεπονιού 1 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη 3/4 χυμός lime Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί με τριμμένο πάγο. Περνάμε τα χείλη του ποτηριού με μια φέτα lime, τα βυθίζουμε σε ζάχαρη και τα πασπαλίζουμε με πολύ ψιλοκομμένο δυόσμο. Κατόπιν σουρώνουμε το κοκτέιλ από το μπλέντερ στο ποτήρι.
Smoothie με βερίκοκα
Υλικά 6 φρέσκα βερίκοκα 1 ροδάκινο λευκόσαρκο 2 νεκταρίνια 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γραμμ.) με γεύση ροδάκινο ή όποιο φρούτο σας αρέσει 1 ποτήρι κρύο φρέσκο γάλα 4 παγάκια Εκτέλεση Στο μπλέντερ βάζουμε τα παγάκια, το γάλα και το γιαούρτι και τα χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα ν’ αφρατέψουν. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρούτα. Τα προσθέτουμε στο μπλέντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 30΄΄. Μοιράζουμε το smoothie σε 2 ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως.
Surprise Cocktail με νεκταρίνι
Υλικά : 2 μέτρια νεκταρίνια 1 ώριμη μπανάνα 4 μεγάλες φράουλες 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι 1/2 φλιτζάνι χυμό ανανά 1 κουταλάκι μέλι 4 παγάκια 2 φέτες νεκταρίνι με τη φλούδα 2 φράουλες.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα νεκταρίνια, την μπανάνα και τις φράουλες. Κόβετε τα φρούτα σε κομμάτια και τα ρίχνετε στο μπλέντερ. Χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 30” ή μέχρι να γίνουν λείος πολτός. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ξαναχτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα για 15”. Σερβίρετε σε μεγάλα ποτήρια για κοκτέιλ, στα οποία έχετε ρίξει τα παγάκια. Γαρνίρετε κάθε ποτήρι με μία φέτα νεκταρίνι και μία φράουλα.