Ψάχνετε μια αποκριάτικη συνταγή; Αυτά τα λαχταριστά muffins “νυχτερίδα”, είναι πολύ εντυπωσιακά για το αποκριάτικο πάρτι των παιδιών! Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά Συνολικός χρόνος 1 ώρα και 15 λεπτά Υλικά 2 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) ½ φλιτζάνι τσαγιού κακάο (σκόνη) ¾ φλιτζάνι γάλα 1 φλιτζάνι ζάχαρη (καστανή) 125 γρ. βούτυρο 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 2 αυγά 3 βανίλιες 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη Σοκολατένια ζαχαρόπαστα Μικρά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας Μπισκότα σοκολάτας (σπασμένα στην μέση) Μικρά λευκά καραμελάκια (για μάτια) Εκτέλεση Σε βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το κακάο. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Τέλος ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα. Τοποθετούμε τα χαρτάκια λαδόκολας για muffin στην ειδική φόρμα για muffin. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC στον αέρα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε τα muffin να κρυώσουν για 10 λεπτά περίπου και κατόπιν τα βγάζουμε από την ειδική φόρμα για να κρυώσουν τελείως. Καλύπτουμε τα muffin με τη σοκολατένια ζαχαρόπαστα και τοποθετούμε πάνω της μισό λεπτό μπισκότο σοκολάτας σε κάθε πλευρά όπως επίσης και το γεμιστό μπισκότο και τα καραμελένια ματάκια όπως στη φωτογραφία. Καλοφάγωτα!!!
Λαχταριστά muffins νυχτερίδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ψαρονέφρι στο φούρνο με γιαούρτι Αυτή είναι η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ψαρονέφρι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολη κρέμα γιαουρτιού με μελωμένα μήλα Το κρεμώδες χτυπητό γιαούρτι, με τη βελούδινη υφή, μαζί με τα μελωμένα μήλα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, γίνονται... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με κιμά και ανθότυρο Κανόνας: Τα λαζάνια δεν τα τρώμε ποτέ καυτά. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πρώτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυναμωτικά ρεβίθια με σπανάκι Για να χυλώσουν σωστά τα ρεβίθια, τα μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά και, αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό, φροντίζουμε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε παρέα με τα παιδιά σπιτική λαγάνα Προετοιμαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα φτιάχνοντας την παραδοσιακή λαγάνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με λουκάνικα και φέτα Τα πράσα δίνουν γλυκιά, απαλή γεύση, τα λουκάνικα προσθέτουν πικάντικη νοστιμιά και η φέτα δίνει αλμυρή ένταση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Quesadillas με κοτόπουλο Αυτή η συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο μας ταξιδεύει προς το Μεξικό και στις λάτιν γεύσεις. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα με ψητή γλυκοπατάτα, κολοκύθα και τζίντζερ Mια συνταγή με αρώματα, χρώματα και γεύσεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ