Ένα φωτογραφικό άλμπουμ με το καθημερινό πρώτο γεύμα των παιδιών σε 7 χώρες του πλανήτη.
Όπως διαβάζουμε στις «New York Times», οι Αμερικανοί δεν έχουν ιδιαίτερη φαντασία στο πρωινό τους. Οι περισσότεροι τρώνε κρύα δημητριακά και, όταν στην οικογένεια προστεθεί ένα παιδί, τότε πληθαίνουν απλώς τα επεξεργασμένα προϊόντα με πολλή ζάχαρη. Φυσικά, αυτό που κυριαρχεί στα παιδικά πρωινά σε όλο τον κόσμο είναι τα κορνφλέικς και το σοκολατούχο γάλα. Υπάρχουν, όμως, και κάποια μέρη με εντελώς διαφορετικές διατροφικές επιλογές πρωινού. Τα παιδιά στο Burkina Faso, π.χ., τρώνε συχνά για πρωινό κουάκερ. Στην Ιαπωνία, τρώνε ρύζι και έναν πουρέ σόγιας, ενώ στην Τζαμάικα συνδυάζουν χόρτα με φιστίκια και καλαμπόκι. Στη Νέα Ζηλανδία, τα παιδιά τρώνε φρυγανισμένο ψωμί επικαλυμμένο με Vegemite, μια αλμυρή πάστα φτιαγμένη από μαγιά μπύρας, ενώ στην Κίνα έχουν για πρωινό χυλό ρυζιού με τουρσί tofu, τηγανιτό κρέας και αυγά. Στη Λατινική Αμερική, πάλι, είναι πιθανό να δεις στο πρωινό τραπέζι τα παιδιά να πίνουν καφέ με γάλα, ενώ στο Πακιστάν πίνουν το γάλα τους με Rooh Afza, ένα κόκκινο σιρόπι από φρούτα, λουλούδια και βότανα. Τέλος, το ξινόγαλο είναι το πιο συνηθισμένο από τα διάφορα είδη γάλακτος που προτιμούν για το παιδικά πρωινά σε Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Αυτή ακριβώς την ποικιλία ήθελε να αποτυπώσει η επαγγελματίας Hannah Whitaker, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή συλλογή εικόνων με τα παιδικά πρωινά σε όλο τον κόσμο. Απολαύστε την…