Για τα παιδιά που παλεύουν για τη ζωή τους, η φαντασία δεν είναι απλά ένας διασκεδαστικός τρόπος να ξεφύγουν από το βαρετό μάθημα ή τις βαρετές μέρες του χειμώνα. Είναι μια ουσιαστική ευκαιρία να ξεφύγουν από την τρομακτική πραγματικότητα. Και ο φωτογράφος Jonathan Diaz, πατέρας 4 παιδιών, πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο ν’ ασχοληθούμε σε βάθος μ’ αυτό!

Ο Diaz, που ζει και εργάζεται στο Salt Lake City της Utah, εμπνεύστηκε το νέο του πρότζεκτ στην προσπάθειά του να βγάλει πρωτότυπες φωτογραφίες με μοντέλα τα δικά του παιδιά, περνώντας μαζί τους δημιουργικό χρόνο.

«Άρχισα ν’ ασχολούμαι μ’ αυτό το είδος φωτογραφίας πριν από 3 χρόνια, ζητώντας από τα παιδιά μου να φανταστούν πως ζούσαν τα όνειρά τους», εξηγεί σε συνέντευξή του και προσθέτει: «Μετά από λίγο καιρό σκέφτηκα: ‘Γιατί να μην έχουν την ευκαιρία και τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο να ζήσουν μ’ αυτό τον τρόπο τα δικά τους όνειρα ζωής;’».

Έτσι προέκυψε το πρότζεκτ «Anything Can Be», που οδήγησε στην έκδοση του βιβλίου «True Heroes: A Treasury of Modern-day Fairy Tales Written by Best-Selling Authors». Κι ενώ κάθε φωτογραφία έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του Diaz, μερικές από αυτές είναι λίγο πιο ξεχωριστές για εκείνον…