Η εταιρία ξεκίνησε την δραστηριότητα στο χώρο του παιδικού ενδύματος το 2007. Η ανάγκη για ιδιαίτερο ρούχο, την οδήγησε στην δημιουργία μιας συλλογής με υψηλή αισθητική και αναδρομές σε παλαιότερες εποχές όπου ο ρομαντισμός και η καλαισθησία ήταν αλληλένδετα με το στυλ, την αθωότητα και τις ανθρώπινες αξίες. 
Η συσσωρευμένη πείρα και γνώση πολλών ετών στο χώρο του υφάσματος, οι νέοι άνθρωποι στο σχεδιασμό και την έμπνευση των ρούχων, καθώς και η απόλυτη εμπιστοσύνη σε μια παλαιότερη γενιά με πείρα στην ραφή και την χειροποίητη λεπτομέρεια είναι η συνταγή για μια τόσο ιδιαίτερη συλλογή.  Άνθρωποι με υψηλή ειδίκευση και φιλοσοφία έξω από την βιομηχανική παραγωγή και το φασόν, δημιουργούν μοναδικά κομμάτια με την υπεραξία του χειροποίητου.
Η επιλογή των υφασμάτων και των υλικών γίνεται με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία, γνωρίζοντας ότι το τελικό προϊόν απευθύνεται στα παιδιά μας. Χρησιμοποιεί πρώτες ύλες 100% φυσικής προέλευσης όπως βαμβάκι, λινό, μετάξι. Οι δαντέλες της δεν έχουν υποστεί χημικές επεξεργασίες ή ακατάλληλες βαφές. Το τελικό προϊόν ελέγχεται σχολαστικά ένα -ένα πριν φτάσει στα χέρια σας.
Για την Designer’s Cat in the hat  η έμπνευση της δημιουργίας κάθε νέας συλλογής είναι το πιο ευχάριστο στάδιο της δουλείας μας. Κάθε νέα collection γεννιέται βασιζόμενη σε μία ιδέα από την υπεύθυνη του δημιουργικού τμήματος. Η ιδέα μεταφέρεται στο σχεδιαστικό τμήμα της εταιρίας. Κατασκευάζονται τα πατρόν, επιλέγονται τα υφάσματα και τα υλικά όπου θα χρησιμοποιηθούν και δημιουργείται το αρχικό δείγμα, όπου θα περάσει από αρκετές βελτιώσεις και αλλαγές μέχρι να ολοκληρωθεί. Από το πλήθος των νέων δειγμάτων ελάχιστα είναι αυτά τα όποια τελικά θα αποτελέσουν κομμάτι της νέας συλλογής.
Τα προϊόντα Designer’s Cat in the hat κατασκευάζονται εξολοκλήρου στο χέρι, καθώς και όλα τα αξεσουάρ που τα διακοσμούν όπως λουλούδια, πλεκτά, πεταλούδες κ.λ.π., για αυτό τα καθιστούν μοναδικά στην κατηγόρια τους.  Κατασκευάζονται στην Ελλάδα από υπεύθυνα και έμπειρα ελληνικά χέρια από καθαρά επιλογή της εταιρείας
Τα ρούχα της απευθύνονται σε ηλικίες από 6 μηνών έως 3 ετών.
Τα προϊόντα Designer’s Cat in the hat διατίθενται σήμερα πανελλαδικά από ένα δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών, αλλά και στο εξωτερικό, σε Κύπρο, Καναδά, Αυστραλία και ΗΠΑ.