Ποια πιστεύετε ότι θα ήταν η αντίδρασή σας αν βλέπατε ένα παιδί να υφίσταται Bulling?  
Και μην βιαστείτε να απαντήσετε «Μα φυσικά δεν θα έμενα αμέτοχος»…γιατί το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει περίτρανα ότι στα λόγια είμαστε καλοί, στα έργα όμως…Όχι!
Μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες fast food στην Αμερική, η Burger King σε συνεργασία με το NoBully.org έβαλε τους πελάτες της στη δοκιμασία αυτή …εν αγνοία τους βέβαια.
Το κοινωνικό πείραμα διεξήχθη σε ένα από τα καταστήματά της. Παιδιά -ηθοποιοί χρησιμοποιήθηκαν για να παρενοχλήσουν ένα συνομήλικο συμμαθητή τους (ηθοποιός κι αυτός) κατά τη διάρκεια του γεύματος, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων πελατών.  Παράλληλα, τα μπέργκερ των παραγγελιών έφταναν στους πελάτες διαλυμένα.
Η αντίδραση των περισσοτέρων πελατών όμως ήταν σοκαριστικά απογοητευτική. Το 95% όσων έγιναν μάρτυρες του bullying, αντί να αντιδράσουν με κάποιο τρόπο, να το καταγγείλουν ή να υπερασπιστούν το θύμα, διαμαρτυρήθηκαν για τα… στραπατσαρισμένα τους μπέργκερ. Ελάχιστοι αντέδρασαν, μόλις το 12%.
Το πείραμα με πολύ έξυπνο σύγκρινε τις αντιδράσεις των ανθρώπων μπροστά στον εκφοβισμό – κακοποίηση ενός παιδιού και μπροστά στην «κακοποίηση» ενός μπέργκερ. 
«Ο εκφοβισμός παίρνει πολλές μορφές. Αλλά το πρώτο βήμα για να τερματιστεί ο εκφοβισμός είναι να σταθούμε εναντίον του»  δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του NoBully.org, Nicholas Carlisle.   Αν είναι έτσι… τότε έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας!