Αυτή η εύκολη συνταγή κάνει το πιο χυμώδες γεμιστό στήθος κοτόπουλου με πέστο μπέικον, μοτσαρέλα και αποξηραμένες ντομάτες. Είναι ο νοστιμότερος τρόπος για να φτιάξετε ψητό κοτόπουλο!

Υλικά 4 μεσαία στήθη κοτόπουλου Νερό Θαλασσινό αλάτι Μαύρο πιπέρι 4 φέτες μπέικον 6 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού  1/4 φλιτζάνι ντομάτες (τεμαχισμένες) 110 γρ. φρέσκο ​​τυρί μοτσαρέλα (κομμένο σε φέτες) 1 αυγό 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Απλώστε στο ταψί ένα φύλλο ψησίματος. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου στο μπολ. Αφήστε το σε άλμη για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε το μπέικον. Τοποθετήστε τις λωρίδες σε ένα μόνο στρώμα σε ένα κρύο τηγάνι. Βάλτε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία. Τηγανίστε χωρίς να κουνάτε μέχρι το μπέικον να βγάλει τα λίπη του, στη συνέχεια τηγανίστε την άλλη πλευρά. Ο συνολικός χρόνος είναι περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το νερό και στεγνώστε. Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Ρίξτε στις δύο πλευρές θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Απλώστε το πέστο βασιλικού σε ένα λεπτό στρώμα πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου (περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε κάθε μια), αφήνοντας λίγο χώρο στο κέντρο. Τυλίξτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου, έτσι ώστε το μπέικον να τυλιχτεί επίσης. (Με άλλα λόγια, κάντε το ρολό κάθετα προς τη φέτα μπέικον, όχι παράλληλα.) Στερεώστε τις άκρες όσο τυλίγετε. Τοποθετήστε την ραφή προς τα κάτω, επάνω στο επένδυση του φύλλου ψησίματος. Ανακατέψτε το αυγό σε ένα μικρό μπολ. Περάστε το αυγό πάνω από κάθε κοτόπουλο σε ένα πολύ λεπτό στρώμα. Πασπαλίστε με τυρί παρμεζάνα. Ψήστε για 15-18 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο αλλά να είναι ακόμα ζουμερό.