Υλικά για 10 άτομα

  • 2 1/2 κιλά κοτόπουλο, στήθος, σε μπουκιές
  • 12 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 10 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 12 κ.σ. ξίδι
  • 700 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 300 γρ. αμύγδαλα, αλατισμένα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά τις μπουκιές του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
  2. Λίγο προτού τελειώσει το τσιγάρισμα, προσθέτουμε το σκόρδο και το φέρνουμε μια βόλτα με την κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε το ξίδι, αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό και προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τη δάφνη, 1 ποτήρι νερό και τη ζάχαρη.
  4. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 50 λεπτά.

Tips

  • Προαιρετικά, προσθέτουμε την ώρα του τσιγαρίσματος 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα.
  • Μαζί με το ξίδι μπορούμε να ρίξουμε και ένα ποτήρι του κρασιού λευκό αρετσίνωτο κρασί.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι.