Υλικά για 4 άτομα

  • 2 στήθη κοτόπουλου, σε μπουκιές
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο

Eκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε δύο-τρεις φορές να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε στα πιάτα, όσο είναι ζεστό, με φρέσκο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Ταιριάζει ωραιότατα με λευκό πιλάφι ή με πράσινη σαλάτα.

Tips

  • Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο.
  • Προσθέστε 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι για πιο πλούσια υφή στη σάλτσα.