Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 κουτάκι μπίρα
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 5-6 κόκκους μπαχαριού
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ή 1 κ.γ. ξερό
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C-200°C.
  2. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς απλώνουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου.
  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με το μείγμα περιχύνουμε το κοτόπουλο.
  4. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά ή και περισσότερο, αφού ελέγξουμε αν ψήθηκε το κοτόπουλο.

Tips

  • Ενας φρέσκος πουρές πατάτας, αρωματισμένος με θυμάρι, ταιριάζει πολύ με τα κοκκινιστά μπουτάκια κοτόπουλου.
  • Αν προτιμήσετε φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου, υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε λιγότερο χρόνο στο ψήσιμο.