Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια

1φλ. ούζο

Χυμός από ένα λεμόνι

Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα καλαμαράκια (κομμένα σε κομμάτια) σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το ούζο και το αλάτι.

Ανακάτεψε καλά και έπειτα άφησε τα μια ώρα με την μαρινάδα.

Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 200.

Στράγγιξε τα καλαμαράκια από το μείγμα και πέρνα τα από το αλεύρι.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάλε τα στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να αποκτήσουν αυτό το χρυσό-κίτρινο χρώμα.

‘Ετοιμα!