Υλικά για 10 άτομα

  • 40 γαρίδες Νο 1 ή 24 γαρίδες Νο 3
  • αλεύρι, για το τηγάνισμα
  • 8 κ.σ. βούτυρο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μικρά, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 σφηνάκια μπράντι
  • 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 12 κόκκους μαυροπίπερου, άκοπους
  • 8 κ.σ. μουστάρδα, τύπου Dijon
  • 5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το μαύρο εντεράκι (με μια οδοντογλυφίδα), αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι.
  2. Σε μέτρια φωτιά και σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να λιώσει αλλά να μην κάψει, γιατί μαυρίζει.
  3. Αλευρώνουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε να τηγανιστούν για 2 λεπτά από τη μία πλευρά. Μόλις τις γυρίσουμε από την άλλη, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πιπεριά, τους κόκκους πιπεριού και αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 2 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το μπράντι και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε τον μαϊντανό με φρέσκο κόλιαντρο.