Υλικά για 4 άτομα
- 24 γαρίδες, μεσαίου μεγέθους
- 16 ντοματάκια, κονσέρβας
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κόλιαντρο ξερό, τριμμένο
- 200 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη, θρυμματισμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος κρατώντας ανέπαφα κεφάλια και ουρές. Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι από τη ράχη τους.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
- Σε 4 ατομικά γιουβετσάκια ή σε πυρίμαχα σκεύη μοιράζουμε τις γαρίδες. Από πάνω βάζουμε από 3-4 ντοματάκια, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, κόλιαντρο και αλατίζουμε με προσοχή, επειδή θα προσθέσουμε και τη φέτα.
- Ψήνουμε στο φούρνο, στην κάτω σχάρα, για 20 λεπτά. Βγάζουμε τα γιουβετσάκια, μοιράζουμε τη φέτα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά, στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Tips
- Αφού βγάλετε το φαγητό από το φούρνο, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιαντρο.
- Προσθέστε από λίγο ούζο σε κάθε γιουβετσάκι για το ωραίο άρωμά του.