Υλικά για 4 άτομα

  • 24 γαρίδες, μεσαίου μεγέθους
  • 16 ντοματάκια, κονσέρβας
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο ξερό, τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη, θρυμματισμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος κρατώντας ανέπαφα κεφάλια και ουρές. Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι από τη ράχη τους.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
  3. Σε 4 ατομικά γιουβετσάκια ή σε πυρίμαχα σκεύη μοιράζουμε τις γαρίδες. Από πάνω βάζουμε από 3-4 ντοματάκια, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, κόλιαντρο και αλατίζουμε με προσοχή, επειδή θα προσθέσουμε και τη φέτα.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο, στην κάτω σχάρα, για 20 λεπτά. Βγάζουμε τα γιουβετσάκια, μοιράζουμε τη φέτα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά, στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

Tips

  • Αφού βγάλετε το φαγητό από το φούρνο, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιαντρο.
  • Προσθέστε από λίγο ούζο σε κάθε γιουβετσάκι για το ωραίο άρωμά του.