Υλικά για 4 άτομα
- 200 γρ. φακές, ψιλές
- 1.300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου σε λωρίδες, όπως στα κινέζικα φαγητά
- 250 γρ. κρεμμύδια κόκκινα, ξερά, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. πιπεριές πράσινες για γεμιστά, σε λωρίδες
- 2 ντομάτες ώριμες, σε κυβάκια ή 1/2 κουτί κονκασέ
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κόλιαντρο, τριμμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 2 κ.σ. μαϊντανό ή κόλιαντρο φρέσκο, ψιλοκομμένα
- 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό που κοχλάζει, για 20-25 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις τα υλικά αρχίσουν να χρυσίζουν, προσθέτουμε τις φακές, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τις ντομάτες μαζί με 1/2 ποτήρι νερό ζεστό. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό, αλλά το φαγητό δεν πρέπει να βγει νερουλό.
- Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή κόλιαντρο ή με μείγμα και των δύο.
Tips
- Συνοδεύστε το πιάτο σας με λευκό ρύζι μπασμάτι.
- Αν σας είναι δύσκολο να κόψετε το κοτόπουλο σε λωρίδες, κόψτε το σε μικρά κυβάκια.