Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. φακές, ψιλές
  • 1.300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου σε λωρίδες, όπως στα κινέζικα φαγητά
  • 250 γρ. κρεμμύδια κόκκινα, ξερά, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. πιπεριές πράσινες για γεμιστά, σε λωρίδες
  • 2 ντομάτες ώριμες, σε κυβάκια ή 1/2 κουτί κονκασέ
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ή κόλιαντρο φρέσκο, ψιλοκομμένα
  • 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό που κοχλάζει, για 20-25 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Μόλις τα υλικά αρχίσουν να χρυσίζουν, προσθέτουμε τις φακές, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τις ντομάτες μαζί με 1/2 ποτήρι νερό ζεστό. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό, αλλά το φαγητό δεν πρέπει να βγει νερουλό.
  5. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή κόλιαντρο ή με μείγμα και των δύο.

Tips

  • Συνοδεύστε το πιάτο σας με λευκό ρύζι μπασμάτι.
  • Αν σας είναι δύσκολο να κόψετε το κοτόπουλο σε λωρίδες, κόψτε το σε μικρά κυβάκια.