Υλικά για 4 άτομα
- 700 γρ. κιμά, ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
- 1 αυγό
- κ.σ. ξίδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κασέρι, σε κυβάκια
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι και έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά όσο γίνεται περισσότερο για να γίνει το μείγμα πιο αφράτο.
- Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τοποθετούμε στο κέντρο τους από 1 κύβο κασέρι.
- Ξαναπλάθουμε προσεκτικά κάθε κεφτέ έτσι ώστε το κασέρι να καλυφθεί από τη ζύμη.
- Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Τip
Είναι ιδανικά για παιδικό πάρτι. Τα πλάθουμε όσο γίνεται μικρότερα, σε μικρές μπουκίτσες, έτσι ώστε η αναλογία κιμά και τυριού να είναι περίπου μισή-μισή.