Υλικά για 10 άτομα

  • 3 κιλά αρνάκι, ψαχνό, σε μερίδες
  • Για τη μαρινάδα
  • 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 2 κ.σ. κάρι
  • 2 κ.σ. κύμινο, τριμμένο
  • 2 κ.σ. κόλιαντρο, τριμμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 2 κ.σ. αλάτι, χοντρό
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα από 4 λάιμ (μοσχολέμονα), ακέρωτα

Για την κατσαρόλα

  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • Για το σερβίρισμα
  • πίτες αραβικές

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε μέχρι να επιτύχουμε μια λεία πάστα.
  2. Ρίχνουμε στη μαρινάδα το αρνάκι, ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί καλά το κρέας, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 1 ώρα τουλάχιστον.
  3. Σε φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στις 2 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κρέας με τη μαρινάδα και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  4. Ελέγχουμε το αλάτι και σερβίρουμε μαζί με πίτες που έχουμε ψήσει για λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου.

Tip

Συνοδεύουμε με μια δροσερή σαλάτα από ψιλοκομμένο αγγουράκι και ψιλοκομμένες ντομάτες που έχουμε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο και χυμό από μοσχολέμονο.