Υλικά

500 ml χυμός λεμονιού

500 γραμμάρια ζάχαρη

200 ml νερό

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι (προσοχή, δεν πρέπει να βράσει). Αφήνουμε να κρυώσει.

Πλένουμε τα λεμόνια και τα στύβουμε, ενώ στην συνέχεια σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι και  ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι του 1 λίτρου και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε σε ποτήρι με παγάκια ¼ σιρόπι λεμονάδας και ¾ κρύο νερό ή ανάλογα με τα γούστα μας.

Καλή επιτυχία!