Η τούρτα σάντουιτς είναι μια συνταγή εμπνευσμένη από το Smörgåstårta, ένα σουηδικό έδεσμα και ουσιαστικά πρόκειται για κάτι ανάλογο με αυτό που εμείς ονομάζουμε «μπόμπα». Για τη βάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτες του τοστ οπότε και η αλμυρή «τούρτα» θα πάρει ορθογώνιο σχήμα ή αλμυρό παντεσπάνι, για στρογγυλό σχήμα Υλικά 18 φέτες λευκό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα 12 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα 350 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια με χαμηλά λιπαρά ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (αν προτιμάτε με χαμηλά λιπαρά) 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι Για τη γαρνιτούρα 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση για τη γαρνιτούρα 3 φλούδες από αγγούρι Φέτες από ζαμπόν ή τυρί σε ρολάκια Εκτέλεση Σε μια μεγάλη πιατέλα, απλώνουμε σε ορθογώνιο σχήμα έξι φέτες ψωμί του τοστ, ώστε να σχηματιστεί η βάση της τούρτας, ή τα στρογγυλά παντεσπάνια Αλείφουμε το πάνω μέρος της τούρτας με τυρί Φιλαδέλφεια Από πάνω βάζουμε σε κάθε φέτα ψωμί από μια φέτα ζαμπόν ή γαλοπούλα Απλώνουμε από πάνω άλλες έξι φέτες ψωμί Αλείφουμε ξανά με τυρί και ξαναβάζουμε ζαμπόν ή γαλοπούλα Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τρίτη φορά και η τούρτα είναι έτοιμη για να τη διακόσμηση Επικάλυψη τούρτας Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε για 5′ τη μαγιονέζα, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και όσο τυρί Φιλαδέλφεια μας έχει απομείνει από το άλειμμα του ψωμιού. Με μια σπάτουλα, απλώνουμε τη σαντιγί και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας καθώς και τα πλαϊνά της. Διακοσμούμε την επιφάνειά της με τα ντοματίνια αφού τα κόψουμε στη μέση και με τα ρολάκια από ζαμπόν και τυρί
Καλοκαιρινή αλμυρή τούρτα με ψωμί του τοστ!
Πρόκειται για μια πρωτότυπη συνταγή αλλά και πολύ εύκολη, ιδανική για ένα παιδικό μπουφέ ή ένα καλοκαιρινό κάλεσμα ή πάρτι που θα λατρέψουν τα παιδιά μας!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέικ με αποξηραμένα σύκα Τα αποξηραμένα σύκα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, σιδήρου, καλίου, ασβεστίου και βιταμίνης Κ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφέψημα με τριαντάφυλλο και χαμομήλι Το αποξηραμένο τριαντάφυλλο είναι αρωματικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και λειτουργεί καταπραϋντικά σε συμπτώματα πονοκεφάλου, ζάλης και αϋπνίας.... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ