Ένα χορταστικό πιάτο με 5 υλικά, που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, αποτελεί τον πιο σίγουρο τρόπο για να φάνε τα παιδιά τον αρακά τους. Υλικά 1 κρεμμύδι 6 λεπτές φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες 300γρ ρύζι για ριζότο 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών 100γρ κατεψυγμένου αρακά Εκτέλεση 1. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και έναν κύβο βουτύρου σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα κρεμμύδια και τηγανίστε μέχρι να καφετίσουν ελαφρώς (περίπου 7 λεπτά). Προσθέστε το μπέικον και τηγανίστε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό. 2. Προσθέστε το ρύζι και το ζωμό και βράστε τα. Ανακατέψτε καλά, στη συνέχεια, μειώστε τη ζέστη και μαγειρέψτε, έχοντάς τα καλυμμένα, για 15-20 λεπτά έως ότου το ρύζι γίνει μαλακό. 3. Ανακατέψτε τον αρακά, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί και ο αρακάς. Σερβίροντας πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Καλή σας όρεξη!
Εύκολο ριζότο με μπέικον και αρακά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπακαλιάρος σκορδαλιά με κουρκούτι Παραδοσιακός μπακαλιάρος για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Smoothie ανανά Φτιάξτε αυτό το smoothie μετά τη γυμναστική σας, για να βοηθήσετε το σώμα σας να ανακάμψει, με την αντιφλεγμονώδη... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ταραμοσαλάτες για όλα τα γούστα Aπό τους πιο εμβληματικούς και λατρεμένους ελληνικούς μεζέδες είναι η ταραμοσαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ