Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό μικρά ζυμαρικά (πένες, κοχυλάκι, βίδες)

Για τη σάλτσα

  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μυρώνια
  • 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • 50 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
  • αλάτι και πιπέρι
  • ξερή μυζήθρα, τριμμένη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  2. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο multi, τα αναμειγνύουμε καλά, ρίχνουμε το μείγμα μας στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  3. Σερβίρουμε με την ξερή μυζήθρα.

Tips

  • Το μυστικό για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια όση ώρα τα αφήνουμε να κρυώσουν είναι να τα περιχύσουμε με λίγο λάδι.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φιστίκια Αιγίνης με κουκουνάρι ή ανάλατα, ασπρισμένα αμύγδαλα.