Σας προτείνουμε μια πρωτότυπη, εύκολη και νόστιμη συνταγή με σπανάκι που θα στολίσει το γιορτινό σας τραπέζι και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.  

Υλικά:

400γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
170γρ. τυρί κρέμα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ θυμάρι, ρίγανη,
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα
μία έτοιμη ζύμη (λεπτή ιταλικού τύπου για πίτσα)

Για την επάλειψη στο τέλος

2 κουτ. βούτυρο
½ κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, θυμάρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε το σπανάκι. Το στύβετε καλά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το σπανάκι και το τυρί κρέμα. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι, το θυμάρι και τη ρίγανη. Προσθέτετε την παρμεζάνα και το ½ φλιτζάνι από το τσένταρ (ή την μοτσαρέλα) και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Για μεγαλύτερη ευκολία, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μία έτοιμη ζύμη. Ανοίξτε τη συσκευασία της ζύμης σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω στο κουτί.
Ξετυλίξτε τη ζύμη και τοποθετήστε τη σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Με την βοήθεια του εργαλείου που κόβετε την πίτσα, κόβετε το φύλλο σε τρία τρίγωνα όπως δείχνει η φωτογραφία. Έτσι έχετε ένα μεγάλο τρίγωνο (που αποτελεί με την βάση του δέντρου σας) και δύο μικρότερα που αν τα ενώσετε μεταξύ τους, θα έχετε ένα μεγαλύτερο, όμοιο με εκείνο της βάσης σας.
Ρίχνετε το μείγμα που ετοιμάσατε με το σπανάκι και το απλώνετε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια της βάσης σας. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί μου σας είχε περισσέψει και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο τρίγωνο. Στο σημείο αυτό μπορεί να χρειαστεί να ανοίξετε λιγάκι την ζύμη σας ώστε το πάνω φύλο να καλύπτει ακριβώς την βάση σας.
Παίρνετε το εργαλείο που κόβετε την πίτσα και κόβετε σε φαρδιές λωρίδες (όπως δείχνει η φωτογραφία) από έξω προς τα μέσα. Μην το κόψετε από την μία άκρη ως την άλλη. Θα πρέπει στο κέντρο της κάθε λωρίδας να υπάρχει περίπου 1,5 εκατοστό άθικτο.
Πιάνετε την κάθε λωρίδα και την στρίβετε (σύμφωνα με την φωτογραφία). Προσοχή, το τρίγωνο της κορυφής το αφήνετε ως έχει. Την πρώτη λωρίδα που είναι πιο μικρή την στρίβετε μισή φορά, τη επόμενη μία και τις υπόλοιπες λωρίδες όσες φορές σας βγαίνουν.
Ψήνετε στους 190οC για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το πάνω μέρος. Προσοχή: Ακόμα και αν το πάνω μέρος φαίνεται να έχει ψηθεί, εσείς θα πρέπει να ελέγξετε να έχει ψηθεί καλά και η βάση σας. Αν η βάση θέλει λίγο παραπάνω, κατεβάστε την σχάρα πιο χαμηλά, βάλτε μόνο τον κάτω φούρνο και σκεπάστε το πάνω μέρος με μια λαδόκολλα.
Μόλις ψηθεί, με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο, σκόρδο και μυρωδικά. Σερβίρετε το ζεστό!  Καλή απόλαυση!