Η πατατόπιτα που σας προτείνουμε, είναι εύκολη, λαχταριστή και πολύ οικονομική! 

Υλικά 5-6 πατάτες (περίπου μισό κιλό) 2 φλιτζάνια τριμμένα τυριά (φέτα, γραβιέρα, ή όποιο άλλο τυρί έχετε στο σπίτι) ¼ κούπας ελαιόλαδο λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός   1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο 1 αυγό ½ κούπα αλεύρι ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να μείνουν με ελάχιστο νερό.  Τις σουρώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το baking powder Ανακατεύουμε γρήγορα με μια σπάτουλα στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν. Απλώνουμε το μείγμα  μας σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε την επιφάνεια με 1-2 κουταλιές λάδι.  Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα  σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε. Είναι νόστιμη ζεστή, χλιαρή  και σε θερμοκρασία δωματίου.