Η καλύτερη συνταγή για ψωμί μπανάνας! Υλικά 1/2 φλιτζάνι βούτυρο 1 κούπα ζάχαρη 2 αυγά, χτυπημένα 3 μπανάνες, ψιλοκομμένες (για πιο ζουμερό και νόστιμο αποτέλεσμα, δοκιμάστε 4 μπανάνες) 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350º / 180º. 2. Ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. 3. Προσθέστε τα αυγά και τις θρυμματισμένες μπανάνες και ανακατέψτε καλά. 4. Κοσκινίστε αλεύρι, σόδα και αλάτι. Προσθέστε τα στο κρεμώδες μίγμα. Προσθέστε βανίλια. 5. Αναμίξτε μόνο μέχρι να συνδυαστούν. Μην ανακατεύετε άλλο. 6. Ρίξτε σε λαδωμένο και αλευρωμένο τηγάνι. 7. Ψήστε σε 350º / 180º για 55 λεπτά. 8. Διατηρήστε το στο ψυγείο.
Αφράτο ψωμί μπανάνας που θα λατρέψουν τα παιδιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ