συνταγές


κρέας | ζυμαρικά - ρύζι | λαχανικά | όσπρια | ψάρι - θαλασσινά | κοτόπουλο | σαλάτες | σούπες | πίτες - ζύμες | σνακ - ορεκτικά | γλυκά | νηστίσιμα - εποχιακά | πάρτι |

Εύκολη συνταγή για τορτίγια χωρίς αυγά

11/06/2018
Εύκολη συνταγή για τορτίγια χωρίς αυγά

Υλικά (για 8 τορτίγιες)

1/2 κύπελλο | 50 γραμμάρια αλεύρι ταπιόκας
1/2 κύπελλο | 45 γραμμάρια αλεύρι ρεβιθίου
1 φλιτζάνι | 240 ml γάλα καρύδας από ένα κουτί

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι ταπιόκας και το αλεύρι ρεβιθιών μέχρι να συνδυαστούν.

Προσθέστε το γάλα καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το μίγμα πρέπει να είναι παχύ, αλλά ομοιογενές.

Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό ή καλά βουτυρωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζάνι του μίγματος τη φορά πάνω στο τηγάνι. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να απλώσετε το μίγμα σε ένα μεγάλο, λεπτό κύκλο.

Αφήστε το μίγμα να μαγειρευτεί για 1-2 λεπτά. Όταν οι άκρες του έχουν ψηθεί και υπάρχουν μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα στην κορυφή, ξέρετε ότι ήρθε η ώρα να το γυρίσετε και να αφήσετε και την άλλη πλευρά να ψηθεί για άλλο 1'.

Μεταφέρετε την τορτίγια σε μια πλάκα για να την αφήσετε να κρυώσει και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα που έχετε φτιάξει.

Σχετικά Άρθρα

Ψωμάκια με γάλα
Γαλατένια και αφράτα, αυτά τα ψωμάκια γίνονται εύκολα και ταιριάζουν με όλα: βούτυρο, μέλι, μαρμελάδα, τυρί και ζαμπόν.Η συνταγήΜέσα σε λίγο...
Ψωμί.... Άγιος Βασίλης
Υλικά4 ½  φλιτζ. αλεύρι για ψωμί½  φλιτζ. ζάχαρη2 φακελάκια ξηρή μαγιά1 ½ κ.γλ. αλάτι½  φλιτζ. γάλα¼  φλιτζ. νερό¼  ...
Ανοιχτή τυρόπιτα
Υλικά για 10 άτομα 3 ντομάτες, ώριμες, σε μικρά καρέ10 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο350 γρ. φέτα, πικάντικη200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό350 γρ. μανούρι...
Σοκολατένια κόλαση
Yλικά για 6 άτομαΓια τη βάση 1 πακέτο ζύμη κουρού 1/2 φλ. βούτυροΓια την γκανάς 300ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 260 γρ. κουβε...