Υλικά για 10 άτομα

  • 3 ντομάτες, ώριμες, σε μικρά καρέ
  • 10 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. φέτα, πικάντικη
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 350 γρ. μανούρι
  • 5 κ.σ. ελιές καλαμών, ψιλοκομμένες
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ούζο
  • 4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 6 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 φύλλα ζύμη κουρού
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185°C. Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν χυλός.
  2. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα φύλλα κουρού, το ένα δίπλα στο άλλο, και τοποθετούμε από πάνω τη γέμιση.
  3. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, στη χαμηλή θέση του φούρνου, στις αντιστάσεις.

Tip

Εναλλακτικά, προσθέτουμε πάνω από τη γέμιση φύλλα κουρού και κάνουμε την πίτα σκεπαστή. Σε αυτήν την περίπτωση, την αλείφουμε με ένα αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 45 λεπτά.